Prăjitură de Crăciun cu fructe uscate
0Cea mai frumoasă perioadă a anului şi cu siguranţă, sărbătoarea plină cu bucurie, Crăciunul, trebuie încununată cu bucate alese. De la tobă până la sarmale, de la turtă dulce la cozonac, preparatele sunt gustoase şi felurite. Pregăteşte şo o prăjitură de Crăciun cu fructe uscate, o prăjitură cu care nu vei da greş în faţa celor dragi strânşi în jurul mesei.
Prăjitură de Crăciun cu fructe uscate – Ingrediente (1 cozonac)
500 g făină
175 g unt
175 g zahăr pudră
250 g brânză cremoasă
3 ouă
125 ml lapte dulce
1 praf de copt
50 g alune
3 linguri coniac sau rom
coajă rasă de lămâie şi portocală
50 g nuci
100 g stafide galbene
100 g stafide maro
50 g rahat verde
50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru ornat