Poale-n brâu. Cea mai bună reţetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Copilăria cea dinainte de adolescenţă – vremea lui „am aflat dar nu ştiu“, mi-a fost o vreme tulburată de sugestia magnifică de impudoare senină, ţărănească, din numele plăcintei acesteia din Moldova“, scrie Radu Anton Roman în cartea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“. Mai jos va prezentam poale-n brau, cea mai buna reteta culeasă din aceeaşi carte.

Ingrediente poale-n brau

Pentru aluat

500 g făină

50 g zahăr

15 g drojdie

3 ouă

500 ml lapte

50 g unt (pentru uns tăvi şi platouri)

200 g unt

sare

Pentru umplutură poale-n brau

500 g brânză de burduf (caş frământat cu sare, telemea frământată)

2 ouă

află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite