Platoul cu unt, cel mai nou trend culinar. Preparatele seamănă cu adevărate opere de artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După platourile cu mezeluri și cele cu brânzeturi, platourile care combină untul, fructele, legumele, condimentele și florile comestibile, sunt ultimul trend culinar pe TikTok.

Platoul cu unt, cel mai nou trend culinar FOTO Instagram/Oliveandpinecharcuterieco
Platoul cu unt, cel mai nou trend culinar FOTO Instagram/Oliveandpinecharcuterieco

Pentru multă vreme, platourile cu mezeluri (charcuterie boards) au fost „vedeta“ multor evenimente. Sunt ușor de realizat și conțin o varietate de ingrediente (salamuri crud-uscate, cârnăciori, prosciutto), dar și grisine, covrigei sau măsline.

Platourile cu brânză s-au bucurat de același succes: brânzeturi maturate sau cu mucegai nobil, în diverse combinații apetisante cu miere, nuci sau fructe.

Utilizatoarea TikTok Justine Doiron a postat un videoclip în care și-a prezentat platoul cu unt, iar postarea a devenit virală. Nu e un preparat pretențios, ci, dimpotrivă, unul simplu și necostisitor. Și cum puțină lume poate refuza o felie de pâine caldă cu unt, Justine Doiron s-a gândit la „o altă abordare a acestui preparat“, după cum a explicat pe blogul ei.

Mai exact, cremă de unt moale, aranjată rustic, pe un tocător de lemn, și combinată cu o mulțime de alte ingrediente: nuci, alune, fructe, sare, condimente, coajă rasă de lămâie, ierburi aromatice, flori comestibile, chutney sau dulcețuri. „Trebuie doar să vă asigurați că aromele se potrivesc și, bineînțeles că pâine caldă nu lipsește“, a explicat aceasta.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite