Pizza de post cu tofu: reţetă pentru Postul Paştelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pizza de post cu tofu. FOTO stutigargblog.blogspot.com
Pizza de post cu tofu. FOTO stutigargblog.blogspot.com

Pizza de post cu tofu poate fi o alegere culinară ideală pentru Postul Paştelui. Astfel, în această perioadă vă puteţi răsfăţa cu o felie de pizza făcută în casă, la care puteţi adăuga tofu, un ingredient sănătos. Mai mult, pizza de post cu tofu este o reţetă care se prepară rapid.

O pizza caldă, abia scoasă din cuptor, puteţi savura şi în Postul Paştelui. Puteţi folosi tofu ca ingredient înlocuitor pentru caşcaval sau brânză.

Pizza de post cu tofu: Ingrediente pentru aluat 

În cazul în care vă grăbiţi, puteţi cumpăra un blat pentru pizza din comerţ, dar mult mai gustos este cel pregătit de dumneavoastră, acasă, fiind şi o modalitate mai sigură pentru cei care vor să se asigure că este, într-adevăr, de post.

  

400 gr. faină
1 cub drojdie (25 gr.)
2 linguri ulei
1 praf de sare
1 linguriţă zahăr
1/2 cană apă minerală

Pizza de post cu tofu: Ingrediente pentru umplutură

ciuperci proaspete (sau de la conservă)
100 gr. măsline
150 gr. tofu
1 roşie
2 cozi de ceapă verde
1 lingură pastă de tomate
busuioc uscat

Pizza de post cu tofu: Mod de preparare

Aluatul

Amestecaţi drojdia cu zahărul într-o lingură de apă minerală clăduţă, pâna se omogenizează, potrivit bucataras.ro. Separat, într-un bol, puneţi făina cernută şi adăugaţi sarea, drojdia dizolvată şi uleiul. Turnaţi treptat câte puţină apă minerală până când aluatul devine omogen şi nu se mai lipeşte. Apoi îl puteţi acoperi cu un prosop de bucătărie ca să-l lăsaţi la dospit, într-o zonă încălzită.

Umplutura

Ciupercile spălate, trebuie să fie scurse da apă şi tăiate felii, maslinele vor fi tăiate rondele, iar brânza tofu scursă de zeamă şi tăiată cuburi. Ceapa verde spălată se toacă şi ea mărunt, iar roşia se taie în felii. Pasta de tomate se dizolvă în 2 linguri de apă la care se adaugă puţin busuioc uscat. Astfel obţineţi umplutura pentru reţeta de pizza de post cu tofu.

Asamblare

După ce aluatul şi-a dublat volumul, rupem jumătate şi îl întindem pe blatul de lucru cu sucitorul până obţinem o foaie subţire. Se unge o tavă cu margarină, punem hârtie de copt şi apoi aşezăm şi blatul. Înţepăm blatul din loc în loc şi îl ungem cu sosul de tomate, presărăm bucăţelele de tofu, măslinele, ciupercile, putem să mai adăugăm un strat de tofu pe deasupra, apoi ceapa verde şi deasupra feliile de roşii. Tava se introduce în cuptorul încins timp de aproximativ 40 de minute sau până se coace bine blatul, după care se scoate şi se lasă o vreme la răcit, înainte de servire. Opţional, puteţi să presăraţi deasupra pătrunjel tocat. 

În total, în cel mult 90 de minute pizza de post cu tofu este gata. Poftă bună!  

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite