FOTO Reţetă delicioasă. Cum să pregăteşti rapid pentru Buna Vestire cea mai bună saramură cu peşte din Dunăre
0
O reţetă uşoară, ieftină şi deosebit de gustoasă. Un adevărat festin culinar, propus de o pasionată a gătitului. Reţeta delicioasă poate fi găsită, alături de alte bunătăţi, pe blogul culinar cufărul cu bucurii, al unei învăţătoare din judeţul Călăraşi.
Gela Dumi găteşte cu pasiune de când se ştie, iar reţetele de pe vremea bunicii sau de la pescarii de la Dunăre sunt respectate cu sfinţenie pentru a pregăti mâncăruri savuroase. Iată ingredintele de care aveţi nevoie pentru o săramură reuşită de peşte din Dunăre cu ciuperci.
Ingrediente:
2 kg peşte proaspăt( caras, pui de crap, pietrar, roşioară, morunaş am avut eu)
1 kg ciuperci proaspete
0,500 kg roşii micuţe
2 linguriţe de sare
o căpăţână mare de usturoi
o legătură pătrunjel verde
cimbru verde sau uscat
busuioc verde sau uscat
Mod de preparare:
Se curăţă pestele de solzi, se eviscerează, se lasă la scurs. I se introduc în burta crenguţe de cimbru şi frunze de busuioc. Se încinge grătarul şi se frige bine peştele pe ambele părţi.
La fel se întâmplă şi cu ciupercile, după ce le-am curăţat de coajă, le-am spalat şi scurs într-o strecurătoare.


Roşiile trebuie să aibă parte de acelaşi tratament, musai să se frigă si ele.

Se pun toate ingredinetele într-un castron încăpător, se presară sare din belşug şi la final usturoi pisat. Apoi se adaugă 1,5 litri apă caldă, pătrunjel verde şi se lasă să se aburească, acoperite cu un capac, vreme de o jumătate de ora, până se face mămăliga.
Vă recomandăm şi: