Paste carbonara, după reţeta lui Chef Florin Dumitrescu
0Chef Florin Dumitrescu a postat pe pagina de Facebook o reţetă de paste carbonara care nu necesită smântână. Spaghetele necesită numai câteva ingredient şi se prepară într-un timp foarte scurt.
Ingredientele folosite de Chef Florin Dumitrescu:
· 100 grame spaghete
· 50 grame bacon
· 1 ou
· 25 grame parmezan ras
· piper proaspăt macinat
Cum se prepara pastele carbonara
1. Într-o tigaie se prăjeşte baconul tăiat cuburi.
2. Adăugaţi în tigaie câte un polonic de apă din oala în care fierbeţi pastele! Parmezanul trebuie să fie ras iar gălbenuşul pregătit! Culoarea sosului din tigaie trebuie să fie uşor maronie, până puneţi pastele, iar baconul destul de crocant!
3. Puneţi spaghetele în tigaie, amestecaţi, opriţi focul, puneţi parmezanul, amestecaţi. Gălbenuşul îl spargeţi în tigaie şi amestecaţi, puneţi încă o lingură de apă fierbinte din oala în care aţi fiert pastele, măcinaţi piper proaspăt şi puneţi în farfurie! „Poftă bună şi dacă reuşiţi să respectaţi ce v-am spus nu mai aveţi nevoie de smântână!” a scris Chef Florin Dumitrescu pe Facebook. Aşa cum era de aşteptat, fanii lui s-au declarat încântaţi de reţetă şi l-au rugat să le mai ofere şi altele. Reţeta de paste carbonara provine din regiunea Lazio şi este una din cele mai cunoscute şi iubite reţete italieneşti. De obicei, italienii preferă să folosească spaghete, dar se pot folosi şi alte tipuri de paste, de exemplu fettucinne, rigatoni sau linguine.