Ouă jumări, așa cum îi plăceau reginei Elisabeta a II-a. Rețeta publicată de o nutriționistă australiană
0O nutriționistă australiană a împărtășit rețeta preferată de ouă jumări a reginei Elisabeta a II-a, precum și cele două ingrediente „neobișnuite” pe care bucătarul regal le-a adăugat pentru aromă - nucșoară și coajă de lămâie.

Lee Holmes, o bucătăreasă holistică și fondatoarea site-ului Supercharged Food, se află în prezent în Marea Britanie, petrecând timp cu cei îndoliați după moartea Majestății Sale.

Ea a împărtășit o copie a rețetei preferate de ouă a reginei, care i-a fost trimisă de un prieten și fost bucătar regal.
Rețeta de ouă jumări:
Ingrediente
3 ouă organice (maro).
1 lingură de lapte
Sare de mare, după gust
1 lingură de unt sau puteți folosi ulei de măsline extravirgin
1 linguriță de coajă de lămâie rasă fin
Puțină nucșoară măcinată
Piper negru
Arpagic tăiat și kipper (hering sarat și afumat) pentru a servi (opțional)
Mod de preparare
Bateți ouăle și laptele într-un castron până se omogenizează bine. Adăugați sare după gust.
Topiți untul sau puneți uleiul de măsline într-o tigaie mică la foc mic-mediu. Adăugați ouăle și reduceți focul la mic, mișcându-le încet în jurul tigăii cu o spatulă pentru a nu se lipi de fund.
Chiar înainte să înceapă să se întărească, adăugați coaja de lămâie, nucșoară și sare suplimentară, dacă doriți, și amestecați.
Serviți imediat, ornat cu piper și arpagic, dacă folosiți.
„Reginei îi plăcea să înceapă ziua cu un mic dejun copios și bogat în proteine, iar aceată rețetă de ouă a fost adaptată la cerințele suveranei.”, a spus nutriționista.
„De când mi-a fost trimisă această rețetă, fac ouăle așa în mod regulat și sunt spectaculoase. Întotdeauna le prepar când prietenii rămân peste noapte”, a mai spus Holmes, scrie DailyMail.
Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie, iar astăzi vor avea loc funerariile. Milioane de oameni se vor reuni pentru a comemora viața ei remarcabilă.