Legumele congelate, la fel de nutritive ca cele proaspete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fructele şi legumele îngheţate pot avea o doză mai mare de vitamine şi antioxidanţi, potrivit unui studiu dublu efectuat de cercetători de la University of Chester şi Leatherhead Food Research.

În două cazuri din trei, s-a descoperit că fructele congelate conţineau mai mulţi antioxidanţi, inclusiv vitamina C, luteină şi betacaroten, decât fructele şi legumele proaspete.

Rachel Burch, de la Leatherhead, a declarat: „Trebuie să trecem peste opinia greşită conform căreia mâncarea ‘proaspătă’ este mereu mia bună decât cea conglelată. Aceste rezultate demonstrează că alimentele îngheţate pot fi comparate din punct de vedere nutritive cu produsele fresh”.

Echipa lui Burch a aflat că broccoli îngheţat avea mai multă vitamin C, luteină şi de patru ori mai mult beta-caroten. Totuşi, broccoli proaspăt conţinea mai mult polyphenol, despre care se crede că ajută în prevenirea cancerului.

Important este ca procesele de congelare şi conservare a legumelor şi fructelor să fie făcute cât mai aproape de momentul recoltării lor. Prin urmare, legumele şi fructele se pot depozita acasă sub formă congelată pentru perioade lungi de timp.

Legumele si fructele congelate nu păstrează mereu aceleaşi proprietăţi nutriţionale ca în cazul celor proaspete. Trebuie să evităm legumele congelate în care au fost adăugate tot felul de sosuri sau toppinguri, în special cele pe bază de brânză sau maioneză. Pentru legumele comercializate sub formă de conservă, trebuie urmarită cantitatea de sare adaugată, preferabil fiind ca aceasta să lipsească. Similar, pentru conservele de fructe trebuie sa le alegem pe cele in care nu a fost adăugat zahăr şi în care fructele se găsesc doar în sucul propriu.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite