Cele mai bune alimente pentru detoxifierea organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principalele alimente ce trebuie consumate în timpul dietei de detoxifiere sunt fructele şi legumele în stare crudă FOTO: Shutterstock
Principalele alimente ce trebuie consumate în timpul dietei de detoxifiere sunt fructele şi legumele în stare crudă FOTO: Shutterstock

Eliminarea toxinelor ar trebui să înceapă cu intestinul gros şi să continue cu ficatul şi cu rinichii. Detoxifierea devine o necesitate atunci când, în ciuda un stil de viaţă echilibrat, apar stări de oboseală nejustificate, balonări şi tulburări digestive.

Iată câteva dintre alimentele care nu ar trebui să lipsească din meniul tău zilnic:

Avocado

Bogat în antioxidanţi, avocado reduce substanţele chimice periculoase din corpul tău şi-l ajută să se menţină sănătos.

Merişor

Conţinutul de substanţe din merişor previne infecţiile tractului urinar, dar participă şi la detoxifierea organismului, având un puternic rol antibacterian.

Varză

Sulful conţinut de varză este esenţial în dizolvarea substanţelor negative din corpul uman, de la pesticidele ingerate odată cu alimentele, până la substanţele chimice din medicamente.

Lămâi

Sunt esenţiale pentru aportul lor de vitamine şi antioxidanţi. Lămâile protejează ficatul şi înlătură substanţele toxice din organism.

Broccoli

Daca nu ai încercat până acum broccoli, ar trebui să-ţi faci curaj, avertizează specialiştii. Este bogat în antioxidanţi şi ajută la curăţarea organismului. În plus, enzimele din broccoli ajută sistemul digestiv. Pentru a beneficia pe deplin de nutrienţii din această legumă, mănânc-o crudă.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite