Greșeala banală care înmoaie castraveții murați. Ce să nu pui niciodată în ei pentru a rezista cât mai mult

0
Publicat:

Este sezonul murăturilor, iar gospodinele se întrec în rețete pentru conservele de toamnă. Castraveții murați sunt pe placul tuturor, însă există un mic secret care îi face delicioși, dar mai ales îi ajută să reziste crocanți mai mult timp.

Castraveții murați vor rezista mai mult timp FOTO Shutterstock
Castraveții murați vor rezista mai mult timp FOTO Shutterstock

Ingrediente și mod de preparare:

castraveți

cinci căței de usturoi

o linguriță de oțet de concentrație 70%

frunze și rădăcină de hrean

frunze de pomi fructiferi

Conform dcnews.ro, în fiecare borcan se pun ierburi, usturoi, apoi se așază cu grijă castraveții și se toarnă peste ei apă fierbinte. După câteva minute apa se transferă într-un vas în care se adaugă sare.

Oala se pune pe foc până lichidul începe să fiarbă, moment în care se adaugă și oțetul. Soluția obținută se toarnă din nou în borcanele cu castraveți, cât este încă fierbinte. La final, borcanele se înfășoară într-o pătură caldă.

Murăturile întăresc sistemul imunitar

Pe lângă faptul că sunt gustoși, castraveţii muraţi conţin minerale, fier, calciu, vitamina C şi magneziu, care fac organismul să funcţioneze în mod optim. Te ajută să lupţi împotriva răcelilor şi infecţiilor respiratorii şi îţi întăresc sistemul imunitar. Castraveţii sunt o sursă ideală de fibre naturale, care te ajută să digeri mai uşor anumite mâncăruri, mai ales carnea. Un alt beneficiu este acela că îţi dau foarte multă energie. În afară de vitamine şi minerale, castraveţii muraţi sunt bogaţi în antioxidanţi. Rolul lor este acela de a lupta împotriva radicalilor liberi şi de a preveni efectele lor negative, cum ar fi îmbătrânirea prematură.

De asemenea, gogoşarii murați conţin o cantitate impresionantă de vitamina C care, pe lângă faptul că este un puternic antioxidant, asigură o bună absorbţie a fierului. Totodată, sunt o bună sursă de vitamina B6, cu efecte diuretice, şi magneziu, care combate anxietatea. Gogoşarii sunt bogaţi în licopen, un colorant vegetal, care ajută la prevenirea multiplelor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată şi cel pulmonar.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite