FOTO Mâncarea gătită de bunica. Portrete de bunici din toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bunica fotografei, Marisa Batini (80), a gătit ravioli cu ricotta şi sos brun FOTO gabrielegalimberti.com
Bunica fotografei, Marisa Batini (80), a gătit ravioli cu ricotta şi sos brun FOTO gabrielegalimberti.com

Dacă există ceva care să unească toate bunicile din lume, atunci, cel mai probabil, ar fi replica „trebuie să mănânci ceva” spusă nepoţilor. Fotografa Gabriele Galimbert a transformat această replică auzită de noi toţi într-o poveste vizuală din toate colţurile lumii.

Bunica Gabrielei a spus ceva asemănător nepoatei sale, înainte ca aceasta să plece într-un din expediţiile sale fotografice din lume. I-a pregătit o farfurie plină de ravioli, să fie sigură că nepoata ei o să aibă energia pentru aventura care urma.

„Cu acea ocazie i-am zis: «Sunt multe bunici în lumea asta care gătesc foarte bine. O să mă întâlnesc cu ele şi am să le rog să-mi gătească, iar ţie o să-ţi arăt pozele, ca să vezi că nu trebuie să-ţi faci griji că nu am ce să mănânc»”, a spus Gabriele Galimbert pentru slate.com.

Şi aşa s-a născut proiectul „Delicatessen With Love”, care a plimbat-o pe Galimberti prin 58 de ţări, unde a fotografiat bunici alături de ingrediente şi mâncăruri.

„Îmi place să fotografiez oameni şi să le spun povestea. Fiecare portret pe care l-am realizat are povestea lui. Mereu aşez în imagine elemente care au legătură cu povestea pe care o voi scrie. Am nevoie de ore întregi pentru un portret, sunt un fotograf încet. Vorbesc mult cu subiectele înainte, am nevoie să ştiu lucruri din şi despre viaţa lor, dar, mai ales, am nevoie de inspiraţie de la ei”, explică fotografa modul său de lucru.

bunica insule cayman

Bunica Maria Luz Fedric (53) din Insulele Cayman a gătit iguana cu orez şi fasole roşie

Imaginile conţin şi reţetele, aşa că ar putea fi, la fel de bine, şi o carte de bucate internaţionale. „Se pare că toate lumea iubeşte acest proiect”, a mărturisit Galimberti. „Şi asta pentru că este un proiect simplu, ceva ce oricine poate înţelege şi citi. Nu spune nimic despre arta fotografiei, ci despre oameni, lucruri simple, călătorii, mâncare”, explică aceasta.

Şi ca să-şi liniştească bunica, a menţionat că de fiecare dată a stat alături de bunicile din toată lumea, mâncându-le bucatele.

bunica Haiti

Bunica Serette Charles (63) din Saint-Jean, Haiti a gătit miel cu sos brun.

bunica kenya

Bunica Normita Sambu Arap (65) din Oltepessi, Kenya, a gătit mămăligă din grâu alb şi capră.

bunica letonia

Bunica Inara Runtule (68) din Kekava, Letonia, a gătit hering cu cartofi şi brânză.

image

Bunica Fifi Makhmer (62) din Cairo, Egypt, a gătit Kuoshry, o plăcintă cu orez şi legume.

Bucătărie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri