Cum se prepară simplu şi rapid o dulceaţă de căpşune bună de te lingi pe degete: testul care îţi arată că ai obţinut siropul perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dulceaţă de căpşune. FOTO readersdigest.co.uk
Dulceaţă de căpşune. FOTO readersdigest.co.uk

Căpşunele aromate şi zemoase îmbie deja gospodinele să pregătească borcanele cu dulceaţă numai bună să fie întinsă pe pâine caldă cu unt la micul dejun, la uns clătitele pufoase ori la prepararea unor prăjituri delicioase. Iată o reţetă de dulceaţă de căpşune pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

Ingrediente:

1.5 litri apă
1.5 kg capşune
2 kg zahăr
zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare:

Căpşunele se spală şi se îndepărtează codiţele fructelor, apoi se stropesc cu zeama celor două lămâi. Rolul acesteia este să păstreze fructele ferme, astfel încât să nu se zdrobească în timpul cât stau la fiert, dar şi să le ofere o aromă aparte. Căpşunele stropite cu zeama de lămâie se lasă cel puţin o oră să se pătrundă.

Între timp, se pun la fiert zahărul şi apa până se formează un sirop legat. Dacă este nevoie se spumează. Putem să ne dăm seama când este gata siropul apelând la un truc. Atunci când lichidul devine lipicios, dacă picurăm într-o farfurie din el şi nu sar stropi, iar picăturile iau formă circulară, înseamnă că este gata. 

Dacă în cazul gemului fructele se acoperă cu zahăr şi se lasă câteva ore ca să elibereze sucurile, la dulceaţă se prepară întâi siropul fierbinte de zahăr şi apoi se introduc fructele în el.  

Prin urmare, fructele odată pătrunse de zeama de lamâie se pun în sirop, după care se fierb împreună. Se amestecă din când în când şi se îndepărtează spuma, pâna în momentul în care siropul se va lega din nou. Nu se lasă prea mult la fiert ca să nu se zdrobească fructele.

Când dulceaţa este gata, compoziţia se ia de pe foc, după care se acoperă cu un prosop umed şi se lasă să se răcorească puţin. După ce se odihneşte, dulceaţa caldă se pune în borcane cu capac etanş.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite