Video Cum se prepară Gazpacho - supa din bucătăria spaniolă excelentă pentru o zi toridă de vară VIDEO

0
Publicat:

Gazpacho și alte supe reci sunt opțiuni excelente și sănătoase pentru o masă ușoară și răcoritoare, pe timp de vară. Sunt de obicei preparate dintr-o combinație de legume proaspete.

Cum spuneam, supele reci se bazează pe legume proaspete precum roșii, castraveți și ardei, oferind hidratare și nutrienți fără greutatea preparatelor fierbinți.

Gazpacho este o supă rece de tomate, un preparat din bucătăria spaniolă originar din Regiunea Andaluzia. Se spune că a fost inventată de agricultorii din această zonă care o preparau pentru a se răcori și a-și recăpăta energia în zilele toride de vară.

Variantele de Gazpacho pot să difere de la o regiune la alta, dar ingredientele de bază includ întotdeauna roșii proaspete, castraveți, ardei gras, ceapă, usturoi, pâine uscată și ulei de măsline. Acestea sunt amestecate împreună și lăsate o perioadă la răcit, înainte de a fi servită supa. 

Există, spre exemplu și Gazpacho verde, făcut cu ingrediente precum spanacul, avocado sau castraveți mai verzi, care oferă o aromă și o culoare distinctă față de varianta tradițională roșie. Celebra supă de vară are un loc aparte în gastronomia internațională.

Se servește, în boluri sau cupe, însoțită de cuburi mici de legume sau crutoane de pâine pentru textură și contrast. Poate fi garnisită cu verdețuri proaspete, castraveți tăiați mărunt sau chiar cuburi de avocado.

Gazpacho variante ale supei reci din Andaluzia Spania excelentă pentru zilele călduroase Colaj
Gazpacho variante ale supei reci din Andaluzia Spania excelentă pentru zilele călduroase Colaj

Reteța de Gazpacho Andaluz

Ingrediente: 1 kg de roșii, 1 castravete, 1 ardei roșu, 2 grăunți de usturoi, 1 ceapă mică, 250 ml apă rece sau câteva cuburi de gheață, sare după gust, 50 - 100 ml de ulei de măsline, 2 linguri oteț de mere. Cantitatea de legume poate varia, în funcție de gusturi. Și tot în funcție de gust, putem adăuga și alte legume, sau să renunțăm la oteț.

Mod de prepare (VEZI VIDEO): se spală toate legumele, pentru început. Apoi, într-un vas încăpător, se adaugă roșile tăiate în patru, ceapa și usturoiul tătaie felii, castravetele tăiat cubulețe după ce a fost curățat de coajă și ardeiul tăiat în bucăți mari. Cu ajutorul unui mixer vertical / blender legumele se transformă în supă, adăugând apă puțin câte puțin. Apa poate fi înlocuită cu gheața, pentru a putea fi servit preparatul imediat. Uleiul, sarea și oțetul se adaugă ultimele și se mixează totul până se obține un preparat fin. 

Supa se poate servi ornată cu ardei, roșii cherry, ceapă verde, și rondele de castraveți stropite cu ulei măsline ori pâine prăjită și semințe.

O altă parte bună la acest preparat este că nu necesită nici timp îndelungat petrecut în bucătărie și nici cunoștințe de gastronomie.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite