Rețetă simplă de sezon: mâncarea de salată verde cu afumătură și lapte bătut

0
Publicat:

Un medic pasionat de bucătărie dezvăluie pentru „Adevărul” rețeta de mâncare de salată verde cu afumătură și lapte bătut. Este o mâncare care ajută organismul în acest anotimp.

Se prepară într-un timp relativ scurt FOTO Jekel Jozsef Frederik
Se prepară într-un timp relativ scurt FOTO Jekel Jozsef Frederik

Arădeanul Jekel Jozsef Frederik a devenit cunoscut și în lumea gastronomiei după ce a gătit pentru mai multe evenimente caritabile alături de alți pasionați ai bucătăriei din Arad. 

El ne dezvăluie rețeta unui preparat de sezon, ușor de făcut, simplu și sănătos. De gustos, nu mai zicem. 

Pentru mâncarea de salată verde cu afumătură și lapte bătut se folosesc:

2 salate;  

O lingură ulei;

150 grame de slănină afumată sau bacon, tăiate cubulețe mici;

3 căței de usturoi;

2 linguri de făină;

500 ml lapte bătut;

O legătură de mărar;

Sare și piper alb

Mod de preparare:

Se spală salata, frunză cu frunză sub jet de apă rece. Rumenim slănina sau baconul la foc mic, nu mai mult de 2-3 minute. Adăugăm salata ruptă la mâna în bucăți mai mari, dimpreună cu usturoiul pisat mărunt. Se călesc până își schimbă culoarea, moment în care adăugăm puțină apă și lăsăm la fiert, nu mai mult de 6-7 minute, pentru a-și păstra consistența. „Împrietenim” laptele bătut cu cele două linguri de făină, până se omogenizează, după care îl adăugăm peste salată. Se lasă la fiert până se îngroașă, așezonăm cu sare și piper.

Eu la această mâncare folosesc piper alb, dar la fel de bine puteți folosi și piper negru proaspăt râșnit. Înainte de a stinge focul, adăugăm mărarul tocat mărunt”, spune Jekel Jozsef Frederik.

În bucătărie te poţi juca, la cabinet, nu

Stomatologul spune că între medicină şi gastronomie există o mare similitudine. În ambele domenii înveţi o viaţă întreagă şi niciodată nu poţi atinge perfecţiunea. Există totuşi o mare diferenţă: în bucătărie te poţi juca, la cabinet, nu.

Am foarte mulţi prieteni, de la bucătari şi chefi profesionişti la amatori, la fel ca şi mine, de la care nu am decât de învăţat. La fel cum îmi place să cred că şi ei, la rândul lor, au câte ceva de învăţat de la mine. Spre deosebire de medicină, unde protocoalele de tratatament sunt bine stabilite şi la locul lor, în bucătărie te poţi juca şi poţi inova după bunul plac. Eu în bucătărie mă joc, inovez şi experimentez“, spune Jekel Jozsef Frederik.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite