Cum să prepari cele mai bune coaste de porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coaste de porc picante, marinate în sirop de arţar FOTO www.farfuridi.ro
Coaste de porc picante, marinate în sirop de arţar FOTO www.farfuridi.ro

La început anilor ’90, pe când abia se dezmetisiceră din comunism dar se credeau deja capitalişti, românii nu mai făceau gratar, ci barbecue. Peste mulţi ani, mi-am amintit de treaba asta urmărind un show culinar al unui bucătar specializat în grătar, canadianul Robert Rainford. Iar printre minunăţiile pe care le prepara în mod constant se numărau şi coastele de porc.

Nu doar canadienii sau americanii sunt înnebuniţi după această mâncare. Coastele de porc la grătar sau la cuptor, rumenite sau suculente sunt un preparat popular în toată lumea. 

Le veţi întâlni şi în nordul rece, în Scandinavia, şi în Austria, dar şi în România. În Sinaia e un restaurant celebru pentru acest fel de mâncare, iar clienţii vin special pentru coastele de porc.

Eu le-am mâncat în câteva locuri, dar până acum nu m-am încumetat să le fac. De fapt, nu le-am făcut pentru că nu găseam bucata aceea perfectă de coastă pe care să o prepar. Dar am găsit-o de curând: coastă de porc perfect porţionată şi fasonată, fără grăsime sau şorici.

Am cumpărat o costiţă de vreo 30 de centimetri şi 700 de grame. Iar ceea ce urmează te face să te lingi pe degete la propriu. Căci coastele nici nu se pot mânca altfel decât cu mâna.Modul de preparare e extrem de simplu. Am marinat coastele peste noapte, apoi le-am pus la cuptor. Atât. Vă trebuie doar răbdare.

Am făcut o marinadă din 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de sos de stridii, o lingură de sos de soia dark, sare de mare grunjoasă, piper negru şi coriandru proaspăt măcinate, 3 linguri de sirop de arţar, 2 linguriţe de pastă de ardei iute, fulgi de ardei iute. 

Aflaţi cum puteţi prepara coaste de porc la cuptor, lipicioase şi suculente, pe Farfuridi.ro. Sau spuneţi-ne varianta voastră. 

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite