Cum să găteşti puiul perfect
0E sâmbătă şi încă nu vă odihniţi, probabil faceţi ultimele cumpărături şi pregătiri pentru o binemeritată duminică. Cum vremea nu e prea prietenoasă şi nu te îmbie la plimbări, cea ma bună alegere ar fi să petreceţi duminica acasă, cu cei dragi, adunaţi în jurul unei mese bogate. Iar dacă aţi rămas fără idei, nu vă temeţi să reinventaţi lucrurile clasice. Noi vă dăm reţeta puiului perfect, aromat şi rumenit în cuptor.
De multe ori ne străduim să impresionăm cu reţete sofisticate, însă nu întotdeauna reuşim. Eu voi susţine mereu că, în materie de gastronomie, simplitatea înseamnă perfecţiune.
Şi cui nu-i place puiul rumenit în cuptor, mâncare atât de simplă, dar atât de savuroasă. Iar dacă urmezi reţeta noastră, nu ai cum să dai greş. Dimpotrivă, tu şi puiul tău perfect veţi fi vedete.
Ingrediente pentru patru persoane
Un pui bio de 1,5 – 1,7 kilograme
Ierburi proaspete sau uscate: cimbru, salvie, menta
Coaja unei lămâi
O jumătate de lămâie
100 de ml de iaurt
2-3 linguri de ulei de măsline
Sare, piper, paprica
1. Spălaţi puiul, apoi îi introduceţi sub piele frunze de salvie şi mentă, dar şi coajă rasă de lămâie. Îl condimentaţi cu sare de mare şi piper în interior, apoi introduceţi câteva rămurele de cimbru şi o jumătate de lămâie.
2. Faceţi o marinadă din iaurt, suc de lămâie, ulei de măsline, sare, piper şi paprica, apoi ungeţi puiul cu acest amestec şi îl lăsaţi aşa câteva ore sau chiar peste noapte.
3. Puneţi puiul într-un vas mai înalt, nonaderent, apoi îl introduceţi la cuptor timp de o oră şi jumătate – o oră şi 40 de minute, la foc mediu (160-170 de grade), până se rumeneşte.
Garnitura perfectă e la fel se simplă: un piure de cartofi pufos, cu unt şi lapte.