Cinci trenduri culinare venite direct de pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Friands, brioşele preparate de francezi. FOTO solidrecipe.com
Friands, brioşele preparate de francezi. FOTO solidrecipe.com

Trendurile gastronomice sunt dictate de comercianţii care îşi vând produsele  în stradă, consideră actorul şi scriitorul britanic Richard Johnson. Preparatele servite în restaurantele de top urmeză, cu fidelitate, linia trasată de cei care, în 2013, servesc pe stradă ceai în loc de cafea şi negrese în loc de prăjituri cu nucă blondies.

Publicaţia „The Guardian“ a alcătuit o listă a celor mai excentrice preparate servite în stradă, gustări care gâdilă papilele gustative ale curioşilor.

1. Friands

Prăjiturile friands păstrează forma tradiţionalelor brioşe, dar schimbă ingredientele reţetei de bază pentru că sunt preparate de bucătari francezi. Aceştia folosesc făina de migdale, albuşurile de ouă şi praful de copt pentru a găti desertul servit la ora ceaiului. Oaspeţii care calcă pragul fabricii din oraşul Edinburgh, una dintre fabricile care se ocupă cu producere prăjiturilor friands, sunt răsfăţaţi cu o gamă variată de arome, de la ciocolată şi smochine, până la zmeură şi fistic.

2. Agua Fresca

Localnicii din Yorkshire sunt pregătiţi să schimbe două autobuze pentru a gusta băutura agua fresca distribuită de compania Chinampa. Agua fresca este un cocktail mexican, un mix între sucul de pepene, mango, portocală, papaya şi fructul pasiunii.

Cocktailul Agua Fresca. FOTO nosucrechipe.wordpress.com

image

3. Jian bing

Preparatul de forma clătitelor americane, care se aseamănă cu gustarea mexicană burrito, este comercializat astăzi pe străzile din Londra. Pentru a servi jiang bing, producătorii prepară clătitele cu lapte de soia şi le adaugă ceapă verde, coriandru, ardei iute şi carne de raţă prăjită în prealabil. Mierea şi carnea de porc sunt alte două ingrediente ce completează reţeta acestui preparat inedit.

4. Arepas

Un alt preparat pentru care britanicii stau la coadă, în stradă, este arepas, adică un produs de patiserie specific bucătăriei din Venezuela şi Columbia. Gustarea are în componenţa făină de porumb, brânză, carne, legume şi peşte.

5. Preparatele afumate

Gustările afumate şi saramurile şi-au câştigat un loc de cinste în bucătăria britanică anul acesta, susţine Richard Johnson. Fumul, mirosul îmbietelor al cărnii fripte pe grătar atrage publicul la festivalurile care se desfăşoară pe timpul verii.

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite