Chef Adrian Hădean, turneu de promovare a cărţii „#24centimetri”, un volum cu lecţii de gătit şi de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook Adrian Hădean
FOTO Facebook Adrian Hădean

Cunoscutul bucătar-şef Adrian Hădean începe astăzi turneul de lansare a noii sale cărţi, „#24centimetri”, la Cluj-Napoca, oraşul de care se leagă o bună parte din viaţa şi amintirile sale. Evenimentul cu intrare liberă reprezintă prima lansare publică a volumului.

Chef Adrian Hădean dă astăzi startul lansărilor publice pentru pentru noua sa carte, la Cluj-Napoca, de la ora 15:00, la Restaurantul Camino (Piaţa Muzeului, nr. 4). 

Volumul “#24centimetri” s-a bucurat de succes încă de la anunţarea sa online, la început de septembrie. În mai puţin de 24 de ore de la lansarea precomenzii, editura Curtea Veche Publishing a anunţat epuizarea primului tiraj, de 2000 de exemplare.

Cartea “#24centimetri” nu este un volum cu reţete, în schimb este o carte în care Hădean răspunde multora dintre întrebările pe care le-a primit de-a lungul timpului. În paginile volumului povesteşte cum a început – spălând, şi de zece ori pe zi, podelele bucătăriei din casa bunicilor –, cum a aflat secretele organizării şi ale falimentării unui restaurant – într-o încăierare de pomină –, cum se alcătuieşte meniul unui Irish pub – creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot şi la fel de voit stâlcit irlandez („O’Ceapă“, „O’Felie“, „O’Tonă“ şi „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la şapte dimineaţa şi încheind seara târziu cu un pahar de prosecco, fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenţi. Un şir de lecţii de gătit şi de viaţă.

image

“#24centimetri, titlul cărţii, are legătură cu povestirile lui Hădean, cu tonul manifestat în scrierea ei şi cu lungimea lamei pe care o preferă când găteşte (cuţitul bucătarului vine în două dimensiuni, rareori altfel, cea cu lungimea de 21 centimetri şi cea cu lungimea de 24 de centimetri). „Fiind mare de stat mi s-a potrivit mai bine cea de-a doua. #24centimetri e o carte despre viaţă, despre mâncare şi despre relaţia mea cu ambele. Cartea mea nu-i o curgere lină. Cartea mea e un bolovan care se rostogoleşte din vârful unui deal. Te provoc să-i stai în cale”, declară Hădean despre ce vor descoperi cititorii în paginile noii sale cărţi. 

O carte de suflet, scrisă în trei luni

Hădean a povestit pe blogul personal cum s-a născut prima sa carte fără reţete, dar despre mâncare, despre viaţă şi despre relaţia sa cu ambele, dar şi despre experienţa la emisiunea Masterchef, de la Pro Tv:

„E o carte pe care am scris-o în trei luni, noaptea, după ce-mi încheiam activităţile zilnice, o carte scrisă în avion ori aşteptând în câte un aeroport, o carte scrisă mai degrabă de inimă decât de minte. E o carte despre evoluţie, evoluţia mea ca om şi ca bucătar. E despre aventura mea cu mâncarea şi despre aventurile mele cu viaţa. 

E despre bunicii mei care găteau minunat, despre părinţii mei care mi-au fost primii profesori, despre profesorii mei care nu mi-au fost profesori, despre cum e să munceşti în bucătărie zi-lumină, zi după zi, despre cum e să fii la Masterchef şi să nu mai fii la Masterchef, despre arsuri şi tăieturi, despre mâncarea mizerabilă pe care am făcut-o, dar şi despre cea delicioasă. E o carte contondentă pe alocuri, dar până la urmă aşa s-au petrecut lucrurile, uneori contondent, uneori dimpotrivă. 

Habar n-am dacă v-ar plăcea să citiţi ce scrie-n ea, dar nici n-am scris-o cu gândul ăsta. Am scris-o pentru că nu o mai puteam ţine în mine. Şi pentru că m-a pus nevastă-mea. Glumesc. Nu m-a pus, dar mi-a amintit că pot să o fac şi s-a oferit să preia o bună parte din sarcinile mele în lunile în care am fost reocupat de scrierea cărţii pe care o puteţi comanda exclusiv de aici”, a scris Hădean.

Cartea lui Adi Hădean este disponibilă în magazinul online curteaveche.ro. În săptămânile viitoare vor fi anunţate noi evenimente de lansare, şi în alte oraşe.

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite