Cei mai simpli biscuiţi de casă. 4 reţete delicioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai simpli biscuiţi de casă. FOTO www.culinar.ro
Cei mai simpli biscuiţi de casă. FOTO www.culinar.ro

Cei mai simpli biscuiţi de casă pot fi făcuţi cu susan sau cu portocale şi ciocolată. Există mai multe reţete, cu diferite ingrediente, toate destul de uşor de făcut acasă.

Cei mai simpli biscuiţi de casă. Biscuiţi cu susan negru

Ingredientele necesare: 3 gălbenuşuri, 150 g frişcă lichidă, 50 g unt, un praf de sare, 150 g zahăr pudră, 400 g făină, 3 linguriţe susan negru

Preparare: 

Se amestecă într-un castron gălbenuşurile cu sarea şi cu frişca. Se adaugă zahărul pudră, apoi făina şi se frământă până când se obţine un aluat. Se pune aluatul în frigider timp de 30 de minute, apoi se întinde într-o foaie subţire, din care tăiem forma de biscuiţi, scrie Culinar.ro. Marginea biscuiţilor poate fi obţinută prin crestare cu furculiţa. La final se presară susanul negru şi biscuiţii se pun în cuptor timp de 7 minute.

Cei mai simpli biscuiţi de casă. Biscuiţi cu portocale şi ciocolată

cei mai simpli biscuiti de casa

Ingrediente necesare: 100 g ciocolată, 130 g margarină, 1 ou, 50 g zahăr, 250 g faină, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, coajă de portocală rasă.

Preparare:

Se amestecă făina cu praful de copt, apoi cu margarina, zahărul şi oul. În aceste amestec se adaugă bucăţele de ciocolată, coajă rasă de portocală şi se frământă până se obţine un aluat moale. La final, aluatul se pune în folie de aluminiu şi se lasă în frigider jumătate de oră. După aceea se presară făină şi se întind foi de aluat groase de 5 mm. Se decupează formele de biscuiţi, care se pun într-o tavă şi se ţin la cuptor timp de 10-15 minute.

Cei mai simpli biscuiţi de casă. Biscuiţi „banane”

Ingrediente necesare:  6 ouă, 12 linguri zahăr, 12 linguri ulei, 12 linguri iaurt, 1 lingură amoniac stins cu suc de lămâie, făină, coajă rasă de lămâie, ulei, zahăr pudră.

Preparare:

Se bat ouăle cu zahărul şi uleiul, se adaugă iaurtul, coaja rasă de lămâie, amoniacul stins. Apoi se adaugă făina şi amestecăm până obţinem un aluat consistent, care se poate frământa. Cu o formă specială se fac biscuiţii, în formă de banană, apoi se prăjesc în ulei şi la final se pudrează cu zahăr pudră.

Cei mai simpli biscuiţi de casă. Biscuiţi clasici

cei mai simpli biscuiti de casa

Ingrediente necesare: un pahar de smântână, un pahar de zahăr pudră, un pahar de unt topit, 2 gălbenuşuri, un praf de copt, 400 g făină.

Preparare:

Se amestecă toate ingredientele pentru a se obţine un aluat moale. Se întinde o foaie groasă de 1 cm, se obţin formele dorite de biscuiţi, apoi se pune în tavă o hârtie de copt. Aluatul se lasă în tavă la cuptor timp de 30 de minute, până se rumenesc uşor biscuiţii.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite