De unde se poate cumpăra mielul pentru masa de Paște. DSVSA Olt a anunțat că a avizat temporar două centre

0
Publicat:

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a anunțat că două primării au solicitat avizarea temporară a centrelor de sacrificare a mieilor.

Punctul de sacrificare a mieilor din Slatina va funcționa și în acest an FOTO: Alina Mitran
Punctul de sacrificare a mieilor din Slatina va funcționa și în acest an FOTO: Alina Mitran

Primăria Slatina a transmis către DSVSA Olt o solicitare privind autorizarea temporară a unui centru de  sacrificare a animalelor. Centrul va funcționa, ca și în anii trecuți, în incinta fostului abator din municipiu. Este a doua cerere înaintată către DSVSA, Primăria Osica de Sus primind deja avizul pentru punctul din incinta târgului ed săptămână din localitate.

„A fost avizat temporar pentru sacrificarea tineretului ovin/caprin, la solicitarea primăriei Slatina și spațiul din incinta fostului abator Streharați din Slatina, care va funcționa în perioada 12.04.-15.04.2023, cu program orar 8,30–1700 (miercuri-vineri) și 830-14,00 (sâmbătă)”, au transmis reprezentanții DSVSA Olt. 

În târgul din Osica de Sus, sacrificarea mieilor a început încă de duminică, 9 aprilie 2023, duminica fiind ziua în care funcționează târgul de săptămână. Următoarea zi în care se vor mai sacrifica miei în incinta acestui punct de sacrificare este sâmbătă, 15 aprilie 2023.

„De asemenea este avizat spațiul din incinta târgului săptămânal Osica de Sus, care își desfășoară activitatea în data de 15.04.2023, între orele 7,00-14,00 . Acesta a desfășurat activitate de sacrificare, conform solicitării primăriei, sâmbătă, 9.04.2023, și au fost sacrificate un număr de 93 capete tineret ovin și caprin”, au mai transmis reprezentanții DSVSA Olt .

Conform informațiilor DSVSA Olt, în această perioadă s-au mai tăiat miei, 33 capete, în cadrul unui abator autorizat sanitar veterinar din localitatea Scornicești.

„Recomandăm consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare specifice acestei perioade, numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care sunt supuse controalelor sanitare veterinare, pentru a preîntâmpina  apariţia îmbolnăvirilor.

În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372735838; fax 0249416726 – DSVSA Olt”, au mai precizat reprezentanții DSVSA Olt.

Crescătorii de animale au avut și aceștia posibilitatea să solicite avizul pentru funcționarea temporară a punctelor de sacrificare chiar la stână, dovedind că îndeplinesc condițiile minime de igienă, însă niciun crescător din județ nu s-a adresat către DSVSA cu o asemenea cerere. De menționat că în această perioadă reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare desfășoară, împreună cu polițiștii, controale în piețe și târguri și la agenții economici cu profil alimentație publică, dar și în trafic, urmărindu-se respectarea condițiilor de comercializare și transport ale produselor alimentare de origine animală și nonanimală și animale vii. În cadrul unui astfel de control un comerciant a primit o amendă în valoare de 1.800 lei.

„În zona localității Spineni a fost identificat un transport de păsări pentru care nu au putut fi prezentate documente, astfel că a fost aplicată o sancțiune contravențională conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 1.800 lei”, au mai precizat reprezentanții DSVSA Olt. 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite