Ce cuprinde meniul de Crăciun cel mai scump din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curcanul folosit de bucătarul Ben Spalding este o specie foarte rară FOTO: Shutterstock
Curcanul folosit de bucătarul Ben Spalding este o specie foarte rară FOTO: Shutterstock

Un bucătar britanic a alcătuit pentru un grup exclusivist cea mai scumpă cină de Crăciun din lume. Niciunul dintre feluri nu costă mai puţin de 1.000 de lire sterline, adică 1.200 de euro. Patru persoane plătesc pentru o astfel de masă 125.000 de lire sterline, aproape 154.000 de euro.

Tânărul bucătar britanic Ben Spalding, chef al unuia dintre cele mai importante restaurante din Londra, „John Salt“, a creat cel mai scump meniu de Crăciun din lume, cu patru feluri de mâncare, din cele mai scumpe ingrediente de pe planetă. Disponibil doar pe site-ul veryfirstto.com, meniul pentru patru persoane costă nu mai puţin de 125.000 de lire sterline, adică peste 150.000 de euro. 80% din profitul lui Spalding vor fi donaţi Societăţii de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie şi fundaţiei Hospitality Action.

Cei dispuşi să plătească această sumă pentru o cină de Crăciun au avantajul că sunt serviţi la ei acasă.

Curcan învelit în aur

Piesa de rezistenţă a meniului este un soi rar de curcan, cu file şi inimă de vită Wagyu (o rasă japoneză specială, care produce niveluri ridicate de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6), toate învelite într-o foaie comestibilă de aur de 50 de karate, pe care s-a presărat fistic Akbari, cel mai scump soi din lume, provenit din Iran.

Desertul constă în boabele de cafea excretate de un mamifer din Asia, numit Zibeta Asiatică (Kopi Luwak) şi într-o felie de pepene Densuke, fără sâmburi, care se găseşte doar pe insula Hokkaido, din Japonia.  Toate acestea sunt aşezate pe o „farfurie“ din vanilie aurie de Uganda (conţine cea mai mare concentraţie de vanilină – 2%).

Listă de preţuri

Votcă Diva – £2,000
Şampanie Piper Heidsieck din 1907 – £37,000
Gheaţă carbonică – £180
Jambon Iberic Pata Negra – £600
Supă chinezească Bird’s Nest – £100
Caviar Almas (foto dreapta jos)– £5,000
Oţet balsamic vechi de 150 de ani – £1,030
Trufe Alba (foto dreapta sus) – £3,500
Pui de Bresse – £2,500
Tulpină de şofran – £500
Pepene Yubari King – £2,500
Curcan de soi foarte rar – £500
Vită Wagyu – £4,500
Foaie comestibilă de aur – £6,000
Trufe Perigord – £900
Fistic iranian Akbari – £5,000
Cafea Kopi Luwak – £3,000
Ciocolata Amedei (din Toscana, Italia) – £150
Pepene Densuke – £2,600
Vanilie aurie de Uganda – £1,500
Vin  Cheval Blanc din 1949 – £4,680    
Vin Corton-Charlemagne, Coche-Dury din 1988 – £1,390
Vin roşu La Tache din 1959 – £5,400
Vin alb Chateau d'Yquem (Bordeaux) din 1976 – £990

trufealbe
caviaralmas
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite