Cartofi înăbuşiţi la cuptor, cu carne de porc. Reţetă clasică rusească
0
Această reţetă de cartofi înăbuşiţi la cuptor, cu carne de porc, te va ispiti cu siguranţă. Pentru preparatul acesta, ai nevoie de bucăţi de carne de porc, cartofi albi şi multe legume, iar la final vei obţine un preparat cremos şi delicios. Poţi să dai la cuptor cartofii fie într-un vas termorezistent, fie într-o tavă mare de copt.
Cartofi înăbuşiţi la cuptor, cu carne de porc. Reţetă clasică rusească – Ingrediente (6 porţii)
Pentru carnea de porc
450 g carne de porc (sau pui, dacă preferi)
1/4 linguriţă de usturoi pudră
1/4 linguriţă piper
1/4 linguriţă sare cu condimente
1/4 linguriţă sare
2 linguri ulei
Pentru amestecul de legume:
1 ceapă mare
2 morcovi
1 căţel de usturoi tocat
1 lingură de făină
3 linguri de pastă de tomate
1 lingură smântână
1 lingură de ulei (dacă este nevoie)
3 căni de apă
1 linguriţă sare
1/4 linguriţă piper
Pentru restul reţetei:
1/2 ardei gras roşu
7-8 cartofi mari sau medii
1 foaie de dafin
mărar proaspăt, opţional
coriandru, opţional