Cabană cu pişcoturi, banane şi vanilie
0Un desert rapid, uşor şi foarte bun, cabana cu pişcoturi, banane şi vanilie poate să fie pe placul oricui, iar timpul de pregătire este unul rapid
Ingrediente:
2 plicuri budincă de vanilie (80 g)
600 ml lapte
6 lg rase zahăr
250 g unt
100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
2 banane
200 g pişcoturi
250 ml lapte
Biscuiţi oreo măcinaţi
Mod de preparare:
Pregătim budinca de vanilie astfel : 450 ml lapte îi punem într-o crăticioara pe foc; separat amestecăm restul de lapte rece cu praful de budincă şi zahărul,. Amestecăm până se dizolvă praful de budincă, apoi turnam în fir subţire peste laptele care începe să fiarbă. Amestecăm până obţinem o budincă groasă. Acoperim cu folie alimentară şi lăsăm să se răcească.

Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm puţin, adăugăm apoi zahărul pudră cu aromă de vanilie, mixând până se topeşte zahărul pudră. În acest unt dulce punem câte 1 lg din budincă răcită.


Asamblare: piscoturile le înmuiem în lapte, apoi aşezăm câte 3 pe rând şi 3 pe coloană. Peste pişcoturi aşezăm crema, apoi banane tăiate rondele,câte 2 pişcoturi înmuiate în lapte pe rând şi 3 pişcoturi pe coloana, crema, banane rondele, 1 pişcot pe rând şi 3 pe coloană, apoi cu restul de crema îmbrăcăm cabana noastră.






Deasupra presăram cu grijă biscuiţi oreo măcinaţi (6 biscuiţi).

Punem cabana la frigider pentru minim 3 ore, apoi tăiem cu un cuţit trecut prin apă fierbinte, şters de apă.


Un desert rapid, uşor şi foarte bun ! Spor la prajiturit!
Sursa: miremirc.ro.