Bucătarul-fenomen Jamie Oliver dezvăluie secretele unei fripturi suculente şi gustoase: ce tip de sare folosim ca să nu se usuce carnea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarul britanic Jamie Oliver a descoperit în anii de experienţă culinară cât de mult contează detaliile pentru a obţine preparate echilibrate şi extrem de gustoase. Lucru valabil şi pentru o friptură gătită perfect şi mai ales cu o aromă care îmbată simţurile.

Jamie Oliver oferă într-unul din clipurile postate pe contul său de YouTube sfaturi pentru pregătirea unei fripturi de vită la tigaie. Trucurile pe care le foloseşte garantează un rezultat delicios şi rapid, chiar dacă nu frigeţi carnea la grătar de cărbuni sau de lemne. 

1. Jamie este de părere că o friptură bună de vită nu poate fi obţinută din felii subţiri de carne, aşa cum găsim de cele mai multe ori în supermarket. De aceea, bucătarul recomandă să mergem la o măcelărie şi să cerem bucăţi de carne de aproximativ două degete grosime.

2. Carnea trebuie scoasă din frigider cu o oră înainte de a fi pusă la fript. O carne rece pusă în tigaie imediat nu se va găti uniform şi se va usca, după cum explică Jamie.

3. Deşi mulţi cred că nu trebuie să pună sare peste carne de la bun început, Jamie recomandă sarea, dar cea cu fulgi mari, granulată (care se topeşte treptat), pentru că sarea fină se absoarbe foarte repede şi, într-adevăr, usucă fibra, după cum explica acesta cu o altă ocazie. Aşa că frecaţi carnea pe fiecare parte cu puţin ulei de măsline, presăraţi sare şi piper din belşug, şi masaţi din nou fleica.

4.Turnaţi şi în tigaia foarte încinsă un strop de ulei, dacă tigaia este din fontă, şi apoi puneţi carnea la fript. Carnea trebuie întoarsă de pe o parte pe cealaltă din minut în minut, iar în total trebuie lăsată aproximativ 6 minute, câte 3 minute pe fiecare parte.

5. Pentru ca friptura să-şi păstreze frăgezimea şi să capete o aromă nemaipomenită, tăiaţi un căţel de usturoi pe jumătate şi frecaţi friptura pe fiecare parte. Procedaţi la fel cu o bucată de unt cu care ungeţi friptura, aşa cum se poate observa în videoclipul de jos.

6. Cu puţin timp înainte ca friptura să fie gata, puteţi să luaţi un bucheţel de ierburi aromatice proaspete, rozmarin sau oregano, şi să tamponaţi carnea cu el.

7.După ce carnea s-a făcut medium, puneţi bucata pe o farfurie şi lăsaţi-o să se odihnească timp de două minute, iar deasupra puteţi să presăraţi ierburile aromatice. Poftă bună! 

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite