Brioşe delicioase cu gem de cireşe şi cacao
0Vă prezentăm o reţetă de brioşe sau cupcakes din cacao şi gem de cireşe, un desert de sezon cu o textură pufoasă şi în acelaşi timp moale, care va surprinde plăcut atât familia cât şi invitaţii.
Ingrediente :
200 grame făină
2 linguri cacao
2 linguriţe bicarbonat de sodiu
150 grame zahăr brun
200 mililitri lapte
2 ouă
6 linguri ulei
gem de cireşe
Mod de preparare:
Într-un castron amestecăm făina, pudra de cacao şi bicarbonatul, apoi adăugăm laptele.
Separat, mixăm spumă ouăle, adăugăm pe rând câte o lingură cu ulei, apoi zahărul. Turnăm peste compoziţia iniţială şi adăugăm cacao.
Omogenizăm bine cu mixerul, apoi repartizăm compoziţia în 12 forme de brioşe şi dăm la cuptor pentru circa 15-20 minute sau până când brioşele au crescut.
Lăsăm brioşele să se răcească, apoi le servim cu gem de cireşe.
Brioşele se mai pot servi alături de sos de ciocolată.
Poftă bună!
Sursă: miremirc.ro