5 paşi simpli pentru un piure perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteodată, pare mai greu să faci un piure moale şi cremos decât alt fel de mâncare mai sofisticat. Dacă îţi doreşti ca piureul să iasă perfect, trebuie să ţii cont de câteva sfaturi.

Spală bine cartofii înainte

Poate părea un sfat destul de banal, însă există multe persoane care trec peste acestă etapă şi nu mai spală cartofii, o dată curăţaţi de coajă. Înainte de a-i găti este important să îi clăteşti foarte bine cu apă rece. În cazul cartofilor noi, îi poţi freca cu un curete de vase curat, păstrând coaja.

Truc

În perioada postului sau pentru un regim vegetarian, piureul poată să iasă la fel de cremos înlocuind laptele cu o cană de apă în care au fiert cartofii, iar untul cu margarina sau 2-3 linguri de ulei încălzite.

Pune cartofii la fiert în apă rece

Dacă pui cartofii la fiert în apă caldă, marginile se vor găti prea mult, în timp ce miezul poate rămâne crud. Aceştia trebuie pregătiţi la aceeaşi temperatură, aşa că, pune-i într-o oală cu apă rece cât să îi acopere, iar abia apoi aprinde focul şi lasă-i să fiarbă.

Află mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite