10 garnituri fabuloase din cartofi, mai bune decât cartofii prăjiți sau piureul. Rețetele sunt virale pe TikTok VIDEO

0
Publicat:

Garniturile clasice sunt absolut delicioase, dar de ce să ne rezumăm la ele când există adevărate „bombe“ de savoare, în care cartofii sunt ingredientul principal?

Rosti din cartofi
Rosti din cartofi FOTO Shutterstock

Dacă întrebi care este cea mai bună garnitură din lume, cei mai mulți oameni vor spune că este vorba despre cartofii prăjiți. Asta pentru că nu au încercat niciodată preparate absolut savuroase făcute din această legumă aparent banală. Cartofii pot fi folosiți în zeci de rețete și de combinații, care pot deveni garnituri lângă o friptură sau pot fi consumate ca atare. Iată 10 garnituri din cartofi care au devenit virale pe TikTok.

1. Rosti din cartofi

Rosti (clătite din cartofi) este un preparat tradiţional din Elveţia, originar din cantonul Berna. Iniţial, era consumat la micul dejun de fermieri, dar astăzi este mai egrabă o garnitură pentru preparate din carne şi ouă. Rosti se poate face atât din cartofi fierţi, cât şi din cartofi cruzi şi se prăjeşte în ulei sau în unt. De asemenea, există variante cu diverse umpluturi: bacon, ceapă, brânză etc.

2. Cartofi crocanți cu parmezan

Această combinație nu mai are nevoie de descriere. Succesul acestei rețete este dat de textura extraordinară a acestor cartofi înveliți într-o crustă crocantă de parmezan

3. Gratin de cartofi

Un preparat clasic al gastronomiei franceze. Cartofii se taie rondele subțiri, se combină cu unt, smântână, brânză și condimente, iar preparatul se gratinează în cuptor.

4. Cartofi gata în 15 ore

Acesta este, la bază, tot un gratin din cartofi, dar mai elaborat, preparat în câteva etape (coacere, răcire, prăjire). Rezultatul final este delicios în primul rând prin textura preparatului. Este foarte crocant la exterior, dar cremos la interior.

5. Patatas bravas

Cartofi - Patatas bravas Foto shutterstock 1604984695 jpg

Patata bravas este o reţetă spaniolă de cartofi crocanţi cu maioneză și cu un sos de roşii picant deasupra. Este o reţetă excelentă de servit ca garnitură la o friptură, dar și ca antreu.

Cartofi copți, umpluți cu feta și unt

Această rețetă duce cartofii copți la alt nivel. Este o adevărată bombă calorică, dar merită.

7. Cartofi noi cu usturoi și verdeață

Nimic nu se compară cu acest preparat, pe cât de simplu, pe atât de gustos. Inconvenientul e că avem cartofi noi doar primăvara, dar se pot folosi cartofi mai mici, cu tot cu coajă. În loc de air fryer se pot prepara la cuptor.

8. Cartofi zdrobiți cu cana

Cartofi zdrobiti Foto shutterstock 2109479654 (2) jpg

Această reţetă foarte simplă a devenit virală pe TikTok. Cartofii zdrobiţi cu cana se prepară rapid, pot fi şi garnitură, şi fel principal, alături de un sos sau o salată. Oricum ar fi sunt delicioşi.

9. Cartofi copți de două ori

Cartofi copti umpluti Foto shutterstock 1092212285 jpg

Acești cartofi sunt un preparat în sine datorită bogăției de ingrediente: smântână, brânză, bacon. Cartofii se coc, se scoate miezul, iar acesta se transformă într-o umplutură delicioasă, alături de restul ingredientelor.

10. Cartofi fondanți

Această rețetă necesită mai mult timp și răbdare, însă rezultatul final este absolut delicios. Nu degeaba acești cartofi se află în meniurile restaurantelor de lux.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite