Britanicii studiază ştiinţa bărbieritului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uitând de camerele de filmat şi de cercetătorii aşezaţi în spatele unei oglinzi speciale, un bărbat în halat de casă îşi vede de ritualul matinal. După 23 de minute, a folosit de cinci ori spuma de ras şi şi-a trecut lama pe faţă de 720 de ori.

Este unul dintre cei 80 de bărbaţi care participă la un studiu realizat de compania Gillete despre mecanismele bărbieritului, scrie „The Telegraph". Una dintre cele mai interesante descoperiri făcute până acum de cercetătorii britanici este faptul că bărbaţii au stiluri total diferite de a se rade. Dacă unii pot obţine rezultate satisfăcătoare după ce-şi trec doar de 30 de ori lama pe faţă, alţii au nevoie de peste 1.200 de mişcări.

În laborator sunt montate camere de luat vederi şi în interiorul aparatelor de ras, pentru a înregistra ce se întâmplă la nivelul pielii. Doctorul Andrew Wright, dermatolog la British Skin Foundation, spune că este mai importantă calitatea oţelului decât numărul lamelor de ras. „Cu cât e mai bun oţelul, cu atât e mai ascuţită lama, de aceea aparatele vechi sunt deseori cele care rad cel mai bine", explică medicul. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite