Bărbatul bun la toate te scapă de singurătate. Agenţie de închiriat gigolo cu competenţe diversificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Româncele care închiriază bărbaţi
nu caută doar un suflet care să le ţină de urât, ci vor şi un partener care să
le dea o mână de ajutor la treburile casnice FOTO Shuttestock
Româncele care închiriază bărbaţi nu caută doar un suflet care să le ţină de urât, ci vor şi un partener care să le dea o mână de ajutor la treburile casnice FOTO Shuttestock

O agenţie din România le oferă femeilor fără partener posibilitatea să-şi închirieze un bărbat care să le ţină de urât, iar cât de curând ele vor putea solicita ajutor inclusiv la rezolvarea treburilor casnice.

Vrei un partener care să te însoţească la cumpărături, să-şi petreacă Sărbătorile alături de tine sau un tovarăş de pahar cu care să stai la taclale în barul preferat? Site-ul www.barbat-de-inchiriat.info oferă o soluţie femeilor singure: bărbaţi prezentabili, sociabili şi inteligenţi, selectaţi cu ajutorul unui psiholog, care să le însoţească în vacanţe, să le plătească facturile sau, pur şi simplu, să le ridice moralul.

Ideea îi aparţine unui tânăr din Bucureşti, Alexandru, care are de gând să diversifice oferta în următoarea perioadă, prin includerea de servicii practice, după ce mai multe cliente şi-au exprimat dorinţa de a primi ajutor la treburile casnice, fie că este vorba despre mutarea mobilei, remedierea instalaţiei electrice sau repararea calculatorului.

„În urma experienţei pe care am avut-o mi-am dat seama că nu vom reuşi să acoperim piaţa. Am primit numeroase solicitări de la posibili colaboratori care-şi doreau să ni se alăture, dar nu îndeplineau anumite condiţii. În sensul că, fie nu reuşeau să treacă de un anumit nivel la testul de inteligenţă, fie erau firi introvertite, dar cu un IQ ridicat“, povesteşte Alexandru.  De aceea, în viitorul apropiat, clientele vor fi puse şi în legătură cu meseriaşi, de la instalatori până la bărbaţi dispuşi să taie lemnele din curte.

Iniţiativa lansării unui astfel de proiect s-a dorit o replică adusă tradiţionalelor site-uri de matrimoniale, ale căror servicii şi oferte nu mai sunt adaptate vremurilor din prezent, în opinia fondatorului platformei. Momentan, conceptul „Bărbat de închiriat“ pune la dispoziţia româncelor şapte tipuri de pachete: sitting (partener de discuţii), cumpărături, ieşiri în oraş, vacanţe, petreceri, plimbări şi companion de sărbătoare.

Sexul este interzis

Spre exemplu, doamnele care au trecut printr-o despărţire pe plan sentimental pot solicita un partener care să le asculte şi să le ofere suport moral. În ciuda aparenţelor, Alex asigură că bărbaţii închiriaţi nu joacă rolul de gigolo. „Dacă aflăm că unul dintre colaboratori a întreţinut relaţii sexuale cu o clientă, desfacem parteneriatul instant. Nu ăsta este scopul nostru. Există atâţia furnizori pe piaţă în acest domeniu, că n-ar mai fi fost nevoie şi de noi“, explică bucureşteanul.

Pe lângă această regulă „de aur“, care nu permite relaţiile sexuale, mai există şi alte câteva competenţe ce trebuie să se regăsească în CV-ul bărbatului de închiriat. Respectul, flexibilitatea şi inteligenţa sunt doar trei dintre atributele pe care acesta trebuie să le deţină. În plus, „colaboratorii sunt nevoiţi să aibă minimum o facultate terminată, întrucât se pune accentul mai puţin pe aspectul fizic şi mai mult pe latura psihică“, explică Alexandru.

Sociologul Alfred Bulai consideră că interesul pentru acest serviciu oferit femeilor se explică inclusiv prin felul în care sunt construite relaţiile sociale. „Şi în gospodăria tradiţională, femeia singură este ajutată de bărbaţii din vecini. Doar că în această formulă nu mai reprezintă o acţiune gratuită, ţine deja de logica serviciilor. Până la urmă poţi să oferi servicii pe orice zonă“, explică acesta.

Site-ul barbat-de-inchiriat.info pune la dispoziţia clientelor şapte tipuri de servicii

image

Femeile îşi petrec, în medie, un sfert din viaţa activă singure, explică sociologul, realitate legată de speranţa de viaţă a femeilor, care este mai mare decât în cazul bărbaţilor, dar şi de faptul că femeile încă se căsătoresc la vârste mai mici decât bărbaţii. „Singurătatea este o experienţă tristă, mai ales dacă vorbim de pierderea soţului sau de părăsirea gospodăriei de către copii. Aşa că există subterfugii care pot fi reprezentate nu doar de vecine, rude şi animale de companie“, mai spune sociologul. 

Şi, totuşi, care este profilul femeii dispuse să scoată din buzunar câteva sute de lei pentru a se bucura de compania unui străin? De regulă, femeile care-şi caută alinarea în compania unui străin au între 29 şi 47 de ani, se bucură de un anumit confort financiar şi au studii superioare.  În ceea ce priveşte cererile pe care reprezentanţii agenţiei online le transformă în realitate, acestea diferă de la o persoană la alta, după gustul şi preferinţele clientei. „Au existat fel de fel de solicitări. Cineva ne-a scris că vrea să iasă la patinoar şi n-are cu cine. O altă persoană a mărturisit că-şi doreşte să petreacă un weekend în compania unui bărbat“, a declarat fondatorul agenţiei.

Dacă aflăm că unul dintre colaboratori a întreţinut relaţii sexuale cu o clientă, desfacem parteneriatul instant. Nu ăsta este scopul nostru. Alexandru, fondator barbat-de-inchiriat.info

Perioadele Sărbătorilor şi Ziua Îndrăgostiţilor sunt momentele de vârf. De exemplu, o altă doamnă va veni, în luna decembrie, în România, şi a închiriat deja un bărbat pentru a petrece un sfârşit de săptămână la munte. Astfel, pe lângă costul serviciului în sine, care se ridică la aproximativ 300 de lei, clienta va trebui să se ocupe de cheltuielile de cazare şi de transport ale companionului.

Oferte promoţionale pentru fidelitate

În ceea ce priveşte partea financiară, femeile singure care vor să iasă în oraş, seara, la un pahar de vin trebuie să scoată din portofel 50 de lei pe oră. Tariful creşte însă pentru acelaşi serviciu dacă se schimbă momentul zilei. Spre exemplu, pentru o oră petrecută într-o cafenea, la amiază, tariful poate fi mai mare cu 50%. Doamnele care aleg să iasă de mai multe ori în oraş cu acelaşi partener beneficiază de o reducere a preţului cu 10%.

Oferirea unui astfel de serviciu implică, pe lângă anumite beneficii punctuale, şi riscuri, este de părere psihologul Ionuţ Ghiugan. Partea bună este că femeile care apar însoţite de un partener la o nuntă, un botez, îşi păstrează o anumită imagine şi se integrează în peisaj din punct de vedere social. „Totuşi, nu este de dorit ca această soluţie să fie una pe termen lung, întrucât această decizie poate cauza o problemă legată de autenticitatea unei relaţii. Vorbim astfel despre o relaţie artificială, construită contractual, unde nu există premisa unei implicări emoţionale reale. Pe de altă parte, implicarea emoţională apare inevitabil şi în acest caz, şi se pune întrebarea până unde se poate extinde aceasta, devreme ce lucrurile nu sunt clar stabilite“, subliniază psihologul.

De aceea, o persoană care apelează des la un astfel de serviciu poate dezvolta probleme legate de imaginea de sine, conflicte interioare şi, implicit, probleme de natură emoţională, indicat fiind ca aceasta să identifice adevăratele motive şi cauze care o împiedică să dezvolte legături autentice, în viaţa de zi cu zi. ;

Bursa de întâlniri

Pe lângă barbat-de-inchiriat.info, bucureşteanul vrea să deschidă anul viitor şi platforma bărbat-de-inchiriat.ro, care va îmbina serviciile de dating cu oferirea unei baze de persoane specializate în diverse domenii. Fiecare utilizator, bărbat sau femeie, poate să lanseze mai multe solicitări după ce se înscrie pe site, contra unei taxe de 15 lei achitată lunar. Pe noua platformă, orice persoană va avea posibilitatea să se autentifice şi să lanseze o cerere, asemenea unei burse de întâlniri. „Va fi un serviciu de tipul «do it yourself». Utilizatorii decid dacă ofertele li se potrivesc. Dacă oferi ceva care nu se caută, nu vei fi ales. Iar după prestarea serviciului vei primi note, comentarii, eventual o decoraţie dată de clienţii tăi“, povesteşte Alex.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite