Tesla lansează noul Model Y actualizat, în China. Prețul de pornire a rămas neschimbat

0
Publicat:

Constructorul auto american Tesla a lansat duminică în China o versiune actualizată a modelului său Model Y, cu modificări minore la exteriorul și interiorul vehiculului.

Elon Musk, proprietarul companiei auto Tesla
Tesla lansează Model Y actualizat în China. Prețul de pornire a rămas neschimbat Foto: Profimedia

Modificările includ un nou design al roților, potrivit unei postări de pe contul oficial WeChat al Tesla. Prețul de pornire în China pentru Model Y, cel mai bine vândut model al companiei la nivel global, a rămas neschimbat la 263.900 yuani, echivalentul a 36.146 dolari.

Tesla a dezvăluit la începutul lunii septembrie în China și pe alte piețe de export un Model 3 restilizat, cu o autonomie mai mare, realizat la fabrica sa din Shanghai.

La începutul celui de-al patrulea trimestru în China, Tesla a lansat o actualizare a configuratorului său pentru Model Y. După cum s-a putut vedea în pagina de comandă a vehiculului, Modelul Y de bază de la Giga Shanghai prezintă acum un timp 0-100 km/h ușor mai rapid, de 5,9 secunde. Jantele sale Gemini de bază sunt acum vopsite și ele în negru, ceea ce le face mai elegante și mai atractive.

O privire la interiorul vehiculului arată că Model Y actualizat de Giga Shanghai dispune acum de iluminare ambientală sub forma unei benzi LED care se întinde pe planșa de bord. De asemenea, a fost înlocuită garnitura iconică din lemn de pe tabloul de bord al Model Y cu interior negru. Cel mai important, prețul modelului de bază Model Y în China rămâne același.

Actualizărea modelului Model Y pe care Tesla China tocmai a lansat-o sugerează că producătorul de vehicule electrice dorește să mențină vânzările celui mai bine vândut crossover integral electric în viitorul apropiat. Odată cu apariția Model 3 Highland, designul Model Y a început să pară puțin îmbătrânit, dar cu această actualizare minoră, vehiculul devine puțin mai atractiv.

Trebuie remarcat faptul că, cel mai probabil, nu este vorba de actualizarea „Project Juniper” a Modelului Y, foarte așteptată, care a fost menționată în rapoartele anterioare. Detaliile despre „Project Juniper” sunt puține, dar așteptările sunt mari că ar urma să implementeze modificările exterioare și interioare ale Model 3 Highland pe crossoverul complet electric. Prin urmare, această actualizare recentă a Model Y din China ar putea fi considerată mai degrabă o actualizare minoră între actuala generație Model Y și Project Juniper.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite