De ce crește Elon Musk salariile inginerilor Tesla

0
Publicat:

Patronul Tesla, Elon Musk, a anunțat că mărește salariile inginerilor pe fondul ultimelor evenimente în piața concurențială.

Elon Musk la fabrica Tesla FOTO: Arhivă
Elon Musk la fabrica Tesla FOTO: Arhivă

Inginerii de inteligență artificială care lucrează la Tesla ar putea să le mulțumească lui Sam Altman și OpenAI pentru mărirea salariilor lor.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a declarat miercuri că firma sa mărește pachetele de compensații pentru cei care lucrează în echipa de inginerie AI. Majorarea salarială, a spus Musk, este un răspuns la încercările OpenAI de a racola inginerii Tesla, scrie businessinsider.com.

Tesla mărește comp (în funcție de etapele de progres) a echipei noastre de inginerie AI

"Au recrutat în mod agresiv ingineri Tesla cu oferte masive de compensare și, din păcate, au avut succes în câteva cazuri", a declarat Musk despre eforturile de angajare ale OpenAI într-o postare pe X miercuri.

Musk a făcut aceste remarci ca răspuns la un articol al publicației The Information, publicat în aceeași zi. Potrivit raportului, Ethan Knight, cercetător în domeniul învățării automate de la Tesla, se mută pentru a se alătura companiei de inteligență artificială a lui Musk, xAI.

"Ethan urma să se alăture OpenAI, așa că era ori xAI, ori ei", a scris Musk pe X.

Concurența pentru talentele în domeniul inteligenței artificiale s-a intensificat pe măsură ce companiile de tehnologie se întrec în cursa pentru a deveni jucători dominanți în acest domeniu. Pe lângă oferirea de salarii amețitoare, unii lideri din Big Tech au adoptat o notă personală atunci când vine vorba de curtarea inginerilor.

Mark Zuckerberg de la Meta, ar fi scris e-mailuri personale cercetătorilor în domeniul inteligenței artificiale de la DeepMind de la Google, potrivit The Information. De fapt, Meta a lui Zuckerberg a oferit chiar și locuri de muncă unor candidați fără a face interviuri, a relatat publicația.

Nu doar Zuckerberg a fost nevoit să facă demersuri personale. Cofondatorul Google, Sergey Brin, a fost nevoit să sune personal un angajat care se gândea să părăsească Google pentru OpenAI. Potrivit raportului The Information, Brin a făcut mai multe promisiuni pentru a-l convinge pe angajat să rămână, inclusiv o ofertă de salariu mai mare.

"Războiul talentelor pentru AI este cel mai nebunesc război al talentelor pe care l-am văzut vreodată!", a declarat Musk miercuri.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite