Cu cât își plătește Elon Musk angajații Tesla din SUA. Diferențe majore între California și Texas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul american de automobile electrice Tesla a majorat în urmă cu o lună salariile angajaților din uzinele de pe teritoriul Statelor Unite. Documente interne consultate de Business Insider prezintă ce venituri au în prezent muncitorii din fabrici.

Fabrica Tesla din Germania
Tesla are peste 140.000 de angajați. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

În baza noilor grile de salarizare, care au fost anunțate în luna decembrie și au intrat în vigoare din data de 8 ianuarie, muncitorii din fabricile Tesla sunt plătiți pe oră cu sume care variază de la 22 la 39 de dolari, conform documentelor. 

Compania lui Musk a ținut cont și de costul vieții din fiecare zonă. Astfel, angajații din uzinele Tesla din Austin, Texas, Sparks, Nevada, încasează salarii mai mici, iar cei din fabricile din Fremont și Palo Alto, California, sunt plătiți mai bine. 

În general, salariile minime din unele regiuni respectă o tendință asemănătoare, angajații din California au un salariu minim legal de 16 dolari pe oră, în timp ce Nevada și Texas au salarii minime de 10,25 și, respectiv, 7,25 dolari pe oră. 

În plus, angajații Tesla sunt împărțiți în șapte niveluri, iar liderii în doar două. Spre exemplu, angajații de la nivelul 1 de la fabrica din Fremont încasează 25,25 dolari pe oră conform noilor structuri de salarizare, în timp ce cei de nivel 7 sunt plătiți cu 35,50 dolari. De asemenea, angajații care se află la nivelul 1 din regiunile cu cele mai mici salarii încasează 22 dolari pe oră. 

Cyber Wallet

Astfel, prin comparație, salariul mediu al unui angajat din industria auto a fost de aproape 28 de dolari pe oră anul trecut, potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA. În conformitate cu noul contract al United Auto Workers, cei mai bine plătiți lucrători din industria auto ar urma să încaseze peste 40 de dolari pe oră până la finalul perioadei contractuale, în 2027. 

Totodată, angajații pot avansa de la un nivel la altul la fiecare șase luni, în funcție de performanțe și de rezultatele generale ale companiei, conform documentului. Ba mai mult, angajații pot beneficia și de un bonus la fiecare șase luni, la finalul perioadelor de performanță care se desfășoară din ianuarie până în iunie și din iulie până în decembrie. Sistemul de bonusuri al Tesla se numește Cyber Wallet, iar acestea sunt determinate de rezultatele angajaților, precum și de cele ale Tesla, se arată în document. 

Un purtător de cuvânt al Tesla nu a răspuns la o solicitare de comentarii înainte de publicarea articolului. 

Tesla are peste 140.000 de angajați, dintre care majoritatea se află în SUA. Producătorul de mașini electrice este unul dintre cei care au majorat salariile în ultimele luni. Toyota și Hyundai au majorat, de asemenea, salariile la fabricile din SUA, în urma contractului istoric al United Auto Workers. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite