Dacia prezintă Jogger, primul hibrid sub marca românească, la Salonul Auto de la Paris

0
Publicat:

Noul model Dacia Jogger hibrid va fi prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris la sfârșitul acestei luni, relatează Autocar.

Noul model Dacia Jogger 2023. Foto: Captură video YouTube/ Super speed ProTV
Noul model Dacia Jogger 2023. Foto: Captură video YouTube/ Super speed ProTV

Comenzile pentru noul model Dacia vor fi deschise la începutul anului 2023, iar primele livrări vor avea loc în primăvara anului viitor. 

Sistemul este tot acela pe care Clio E-Tech și Captur E-Tech îl utilizează și este alcătuit dintr-un motor pe benzină de 91 CP de 1,6 litri şi două motoare electrice – unul de 49 CP şi al doilea de 20 CP. 

Motoarele electrice sunt cuplate la o baterie cu o capacitate de 1,2 kWh, care poate fi folosită și pentru a face posibilă rularea numai electrică pe distanțe scurte. 

Dacia Jogger are în prezent un preț începând de la 18.989 de euro în finisaj Essential, ceea ce îl face cel mai ieftin automobil cu șapte locuri din Marea Britanie. Prețul modelului electric este de așteptat să se ridice la aproximativ 21.676 de euro, pe baza premium-ului Clio E-Tech (24.750 de euro) față de modelul standard (21.556 de euro).   

Dacia a confirmat anterior pentru revista auto Autocar că nu are planuri pentru o concepe o versiune plug-in hybrid  pentru Jogger.

Jogger va fi primul model Dacia asistat electric care va ajunge în Marea Britanie, dar constructorul vinde deja popularul model electric Dacia Spring în Europa continentală.  

Conform revistei auto, autovehiculul electric de oraș, una dintre cele mai ieftine vehicule electrice din Europa, este pregătită pentru o lansare în Marea Britanie, dar nu înainte de anul 2024.  

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite