Cu cât se vinde în Germania o Dacia 1300 din 1974 cu 10.000 de kilometri la bord

0
Publicat:

De la începutul lunii iulie, pe unul dintre cele mai vizualizate site-uri de vânzări automobile second-hand din Germania - mobile.de – a fost scoasă la vânzare o maşină Dacia 1300 de culoare roșie, produsă în 1974, la uzina de la Mioveni, din Argeş.

Mașina a avut un singur proprietar FOTO mobile.de
Mașina a avut un singur proprietar FOTO mobile.de

Automobilul produs la uzina Dacia în urmă cu aproape 50 de ani, în aprilie 1974, este înregistrat ca vehicul istoric şi este vândut de către un pasionat de mașini din oraşul german Magdeburg, aflat la 153 de kilometri de Berlin. Maşina este oferită la vânzare pentru prețul de 4.000 euro. Automobilul Dacia 1300 scos la vânzare pe mobile.de are în total 10.000 de kilometri la bord.

După cum se precizează în anunțul postat pe site-ul de vânzări auto mobile.de, automobilul a avut doar un proprietar, are un motor pe benzină de 1.300 centimetri cubi şi 54 cai-putere.

”Mașina a fost cumpărată de bunicul meu în 1974 și nu a mai avut alt proprietar până acum. Este o mașină la care țin foarte mult, o mașină clasificată drept vehicul istoric. Mașina a fost complet dezasamblată și vopsită pe bucăți, iar părțile ruginite au fost înlocuite. Motorul încă funcționează, dar are nevoie totuși de o revizie generală. Plăcuțele de frână au fost schimbate în urmă cu patru ani. Viitorul proprietar al mașinii ar trebui să facă totuși o verificare a frânelor, având în vedere și vechimea mașinii”, spune proprietarul neamț al Daciei produse la Mioveni.

Mașina a fost revopsită în întregime FOTO mobile.de
Mașina a fost revopsită în întregime FOTO mobile.de

Ca dotări, Dacia 1300 oferită la vânzare în orașul german Magdeburg are lumini de ceaţă, radio, tapiţeria originală din 1974, cauciucuri de vară şi nu a avut până acum vreun accident.

Mașina este ţinută în garaj de câțiva ani.

Maşina fabricată la uzina Dacia de la Mioveni este oferită la vânzare cu mai multe piese de rezervă şi zeci de documente privind istoricul său şi reviziile efectuate în decursul celor aproape cinci decenii de când a fost achiziționată.

În total, pe site-ul mobile.de sunt oferite la vânzare de către proprietari din Germania șapte automobile Dacia 1300, fabricate între 1974 şi 1990 şi cu preţuri ce variază între 3.100 și 9.900 de euro.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite