7 beneficii dovedite pentru sănătate ale delicioasei ciocolate negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ciocolata

Dacă ni se facem poftă, avem de ales dintre mii şi mii de sortimente de ciocolată. Dar tot atât de multe motive sunt să nu fugim la magazin ca să ne luăm o ciocolată cu lapte, alune sau caramel.

Cel mai bine ar fi să alegi o ciocolată neagră cu un conţinut mare de cacao. Gustul este extrem de bun, iar beneficiile pentru organism sunt de neînlocuit.

Sursă puternică de antioxidanţi

Ciocolata neagră este încărcată cu compuşi organici care sunt activi biologic şi funcţionează ca antioxidanţi. Acestea includ polifenoli, flavanoli şi catechine, printre altele.

Un studiu a arătat că şi cacao şi ciocolata neagră au avut mai multă activitate antioxidantă, polifenoli şi flavanoli decât orice alte fructe testate, care au inclus afinele şi fructele de acai.

Poate îmbunătăţi fluxul sanguin şi poate scădea tensiunea arterială

Flavanolii din ciocolata neagră pot stimula endoteliul, mucoasa arterelor, pentru a produce oxid nitric (NO).

Una dintre funcţiile NO este de a trimite semnale arterelor pentru a se relaxa, ceea ce scade rezistenţa la fluxul sanguin şi, prin urmare, scade tensiunea arterială.

Multe studii controlate arată că ciocolata neagră pot îmbunătăţi fluxul sanguin şi pot scădea tensiunea arterială, deşi efectele sunt de obicei uşoare .

Citiţi articolul integral pe Click!

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri