5 posturi ale corpului care te ajută să scapi de stres în două minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologul social Amy Cuddy spune că gesturile noastre determină ceea ce oamenii gândesc despre noi şi, mai mult decât atât, ne afectează încrederea în propria persoană. Se pare că anumite posturi ne pot ajuta să ne orientăm mintea spre victorie.

Site-ul Bright Side ne arată care sunt posturile în care trebuie să stăm timp de doar două minute, pentru a reduce stresul şi a avea încredere în reuşită.

Limbajul corpului influenţează momente importante din vieţile noastre, cum ar fi o promovare, un interviu de angajare sau vorbitul în public. Gesturile şi postura ne influenţează totodată şi mintea. 

Animalele tind să ocupe mai mult spaţiu pentru a arăta că sunt puternice şi la fel funcţionează lucrurile şi în cazul oamenilor: ne deschidem când ne simţimi siguri pe noi şi ne închidem când ne simţim fără autoritate.

image
image

Mintea noastră ne influenţează corpul. Oamenii puternici sunt mai optimişti şi încrezători, îşi asumă riscuri mai des şi nu se îndoiesc că vor câştiga. Oamenii puternici au un nivel ridicat de testosteron (hormonul de conducere) şi niveluri scăzute de cortizon (hormonul stresului), ceea ce înseamnă că sunt mai rezistenţi la stres.

image
image

Psihologul Amy Cuddy a coordonat două experimente în care un grup a adoptat posturi de putere şi celălalt a stat în posturi de slăbiciune. Primul experiment a dovedit că posturile de putere cresc nivelul de testosteron cu 20% şi reduc cortizonul cu 25%. Cel de-al doilea experiment a arătat că angajatorii au ales candidaţii care au avut posturi de putere înainte de interviu.

image

FOTO Bright Side

Putem folosi aceste posturi în viaţa reală? Iată ce ne sfătuieşte psihologul Cuddy să facem înainte de o întâlnire importantă: când ai de a face cu o situaţie stresantă, stai singur (în baie, lift, o cameră goală) şi adoptă o postură de putere pentru două minute. În acel moment, corpul nostru ne schimbă conştiinţa, conştiinţa ne schimbă comportamentul şi comportamentul poate influenţa rezultatul unei situaţii importante pentru noi. Aminteşte-ţi aceste lucruri şi câştigă!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite