12 sfaturi care te ajută să transformi ingredientele din bucătarie în produse de îngrijire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sănătatea nu înseamnă să fim atenţi numai la ceea ce “înghiţim”, ci şi la ce folosim pentru îngrijirea exteriorului corpurilor noastre. Poate că mulţi încearcă să mănânce sănătos, dar ajung să neglijeze produsele de îngrijire. Pe de altă parte, multe dintre cosmeticele pe care le folosim conţin substanţe periculoase. Vestea bună este că putem utiliza pe post de produse de îngrijire ingrediente din propria bucătărie.


Sarea
Sunt de preferat sarea de mare sau sarea roz de Himalaya, pentru că sunt mai puţin procesate. Ele conţin minerale, nu au aditivi şi pot fi utilizate în mai multe direcţii:

1. Apă de gură

Sarea acţionează ca un dezinfectant, curăţă spaţiile dintre dinţi, reduce inflamaţiile gingiilor.

2. Exfoliant

Combinată cu ulei de cocos, sarea acţionează ca un excelent exfoliant pentru corp. Combină două părţi de sare de mare (sau zahăr brun pentru o exfoliere mai blândă) cu o parte de ulei de cocos presat la rece şi cu câteva picături de ulei esenţial. Asigură-te că uleiul este 100% natural, fără alte parfumuri chimice, ci cu unele care te pot ajuta (levănţică – pentru calmare; grapefruit – anti celulită; rozmarin – pentru circulaţie; iarbă de lămâie (lemongrass) – pentru vitalitate, energie).

3. Atenuează durerile de gât

Pune un sfert sau o jumătate de linguriţă de sare într-un pahar de apă şi fă gargară cu soluţia rezultată. Vei observa că iritaţia gâtului se domoleşte. Sarea acţionează ca un dezinfectant şi curăţa zona afectată de bacterii.

4. Decongestionarea căilor nazale şi a sinusurilor

Primavara, alergiile sunt în plină expansiune. Unele persoane abia dacă mai pot respira. Căile nazale sunt atât de înfundate, încat presiunea le dă dureri de cap. Pentru a decongestiona căile nazale poţi încerca curăţarea cu soluţie sărată. Diluează jumătate de linguriţă de sare într-o ceaşcă cu apă calduţă, dar foarte curată, şi pune câteva picături în fiecare nară.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos, presat la rece, nerafinat şi neprocesat are multiple beneficii. Iată ce poţi face cu el:

1. Cremă hidratantă pentru corp

Uleiul de cocos nu conţine apa, însă grăsimile din el ţin pielea hidratată, revigorează ţesuturile. Aplică ulei de cocos pe corp după duş. Te vei simţi “uleios” o vreme, însă grăsimile se absorb foarte repede.

2. Demachiant

Pune câteva picături de ulei de cocos pe o dischetă din bumbac şi şterge faţa uşor. Apoi clăteşte cu apă.

Citeşte continuarea pe sfatulpărinţilor.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite