Zverev, perspective sumbre: Ce riscă după circul pe care l-a provocat în Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zverev

2022 se anunţă a fi un sezon exploziv în circuitul masculin! Pentru că a început cu scandalul expulzării lui Novak Djokovici (1 ATP) din Australia şi continuă acum cu circul făcut de Alexander Zverev, la Acapulco.

Neamţul a „turbat“ în timpul unui meci de dublu pe care l-a pierdut, în turul I la Acapulco, alături de partenerul său, brazilianul Marcelo Melo (38 de ani). Dincolo de comportamentul său grobian - a dat cu racheta în scaunul arbitrului şi l-a înjurat ca la uşa cortului! - Zverev a şocat pentru că a luat-o razna într-un meci banal, fără vreo miză specială, menit mai mult să fie un antrenament în plus pentru parcursul său în proba de simplu. Unde Zverev era deţinătorul trofeului şi calificat în turul II. 

După circul pe care l-a făcut, Zverev a fost exclus de la Acapulco şi chiar dacă, ulterior, şi-a cerut scuze, problemele sale sunt abia la început! Potrivit presei internaţionale, ATP a început o anchetă disciplinară şi, având în vedere gravitatea situaţiei, va tăia în carne vie. 

Concret, Zverev - are pe cap şi o anchetă legată de violenţă domestică, după acuzaţii lansate de fosta sa iubită! - riscă o amendă pe până la 25.000 de dolari. Ceea ce ar fi însă cea mai mică dintre problemele neamţului! 

Mai grav e că ATP îl poate suspenda, de la 21 de zile până la un an, potrivit regulamentului. Şi, având în vedere un caz similar, petrecut în 2019, perspectivele lui Zverev nu sunt deloc bune. Acum doi ani, australianul Nick Kyrgios (26 de ani, 137 ATP) a fost suspendat 16 săptămâni de ATP din motive disciplinare. Şi atenţie: Kyrgios n-a dat în scaunul arbitrului cu rachetă. S-a rezumat la a-l înjura, în mod repetat. Aşadar, pe Zverev îl paşte o suspendare şi mai drastică, el riscând să piardă o mare parte din actualul sezon.

CITEŞTE ŞI:

Scene şocante în Mexic: Zverev şi-a rupt racheta, apoi l-a înjurat pe arbitru. Decizia organizatorilor VIDEO

Zverev, „turbat“: Noi imagini cu circul de la Acapulco. Neamţul riscă o pedeapsă istorică VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite