World Class, șapte cluburi închise: ANPC explică ce nereguli a descoperit după efectuarea controalelor

0
Publicat:

Potrivit site-ului oficial World Class România, cluburile închise de ANPC sunt următoarele: Plaza România, InCity, Mega Mall, Lujerului, Caro, Titan și At The Grand (Marriott). Așadar, toate din București. Contactat de Agerpres, șeful ANPC, Horia Constantinescu, a explicat, pe larg, această situație.

Antrenamentele au fost oprite la cluburile cu probleme
Antrenamentele au fost oprite la cluburile cu probleme

"A face sport nu ar trebui să implice şi riscuri neprevăzute. Parcă revine povestea pe care o auzeam în copilărie: "Îl spălăm sau facem altul?" În momentul în care te hotărăşti să deschizi noi locaţii, trebuie să te asiguri că primele nu au devenit ruină! Scuzele operatorului economic sunt de prisos! Iată că, în schimb, am câştigat un campionat: cel al dispreţului faţă de consumator!", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Principalele abateri constatate de echipele de control ale Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au fost: utilizarea unor aparate de fitness fără avertismente traduse în limba română şi mod de utilizare, folosirea acestora fiind recomandată prin imagini cu grupe de muşchi; comercializarea unor suplimente alimentare cu deficienţe de etichetare; folosirea unei saune saline fără buton de panică; utilizarea unor scări instabile de acces în piscină.

Totodată, au fost găsite condiţii igienico-sanitare deficitare în unele locaţii, respectiv pereţi şi tavan cu exfolieri de vopsea, sistemul de ventilaţie al aerului în incintă cu acumulări de praf, prezenţa mucegaiului la îmbinarea dintre perete şi paviment în cabinele de duş, existenţa unor capete de duş care prezentau acumulări mari de calcar, existenţa, pe terase, a unor pereţi neigienizaţi şi care prezentau infiltraţii, cabluri şi profilează metalice expuse, precum şi canapele ce prezentau rupturi ale materialului.

Nu în ultimul rând, au mai fost depistate nereguli care vizau utilizarea unor echipamente de fitness cu grad avansat de uzură, existenţa unor zone cu risc de accidentare (margini cu muchii ascuţite), comercializarea unor produse textile fără elemente de informare traduse în limba romană şi lipsa informaţiilor privind modul de utilizare al uscătoarelor de păr.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite