Visul american, spulberat: US Open, finala masculină, stabilită după două meciuri colosale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

America a pierdut-o pe Serena Williams (41 de ani) în turul III de la US Open, fiind nevoită să-și ia la revedere de la o jucătoare uriașă cu care s-a mândrit două decenii la rând! Apoi, tot la feminin, speranțele la un triumf american au dispărut încă din sferturi.

Frances Tiafoe a fost susținut de o țară întreagă. FOTO: Twitter
Frances Tiafoe a fost susținut de o țară întreagă. FOTO: Twitter

Jessica Pegula (8 WTA) și Cori Gauff (12 WTA) s-au oprit în această fază. Și totuși, visul american, de a vedea un campion localnic, la această ediție, a rămas în picioare! Pentru că un erou neașteptat a apărut, la băieți. Vorbim despre Frances Tiafoe (24 de ani, 26 ATP), fiul unui imigrant din Sierra Leone, care a învățat să joace tenis, deși a copilărit în sărăcie. Așadar, un personaj numai bun de o poveste demnă de Hollywood.

Carlos Alcaraz, poreclit Noul Nadal. FOTO: Arhiva Adevărul
Carlos Alcaraz, poreclit Noul Nadal. FOTO: Arhiva Adevărul

Tiafoe – l-a eliminat pe Nadal în optimi – a fost susținut frenetic, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe arena „Arthur Ashe“, în semifinala cu Carlos Alcaraz (Spania, 19 ani, 4 ATP). Vorbim despre cel mai talentat jucător din noua generație, poreclit „Noul Nadal“. Și ce meci a ieșit! Unul sufocant, de 4 ore și 22 de minute! Doar că, la final, visul american s-a spulberat, pentru că Tiafoe a părăsit terenul învins: 7-6, 3-6, 1-6, 7-6, 3-6.

Așadar, Andy Roddick, campion la US Open 2003, rămâne ultimul câștigător american de Grand Slam, în circuitul ATP.

Casper Ruud, finalist la US Open 2022. FOTO: Facebook
Casper Ruud, finalist la US Open 2022. FOTO: Facebook

În finala masculină de la US Open, programată pentru duminică (ora 23.00, ora României, Eurosport), Alcaraz va înfrunta o altă vedetă din noua generație. Vorbim despre norvegianul Casper Ruud (23 de ani, 7 ATP).

În prima semifinală, Ruud a trecut de rusul Karen Khachanov (26 de ani, 31 ATP), scor 7-6, 6-2, 5-7, 6-2.

Acesta va fi primul duel Ruud – Alcaraz. La finalul lui, vom avea un câștigător de Grand Slam în premieră.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite