Viktor Orban, lovit de megalomanie. Competiția pe care vrea să o organizeze, la care România nici nu visează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viktor Orban, premierul Ungariei, a acordat un amplu interviu în Nemzeti Sport în care vorbește pe larg despre sportul maghiar. Printre altele, controversatul politician mărturisește că își propune ca țara sa să organizeze o ediție a Jocurilor Olimpice.

Viktor Orban încearcă să facă Ungaria cât mai vizibilă. Foto Shutterstock
Viktor Orban încearcă să facă Ungaria cât mai vizibilă. Foto Shutterstock

Orban vrea să dea lovitura de imagine, propunând ca Ungaria să organizeze pentru prima dată în istorie, în această zonă a Europei, prestigiosul eveniment sportiv, cel mai important de pe întreaga Planetă. Premierul țării vecine crede că maghiarii dispun de resursele necesare, mai ales că Budapesta cunoaște un nivel maxim de dezvoltare.

”Budapesta are toate facilitățile pentru a găzdui Jocurile Olimpice. Nici satul olimpic n-ar fi un obstacol, putem construi spații de cazare. Orașul le poate folosi și după terminarea competiției. Mai e nevoie doar ca locuitorii să își dea acordul și să îmbrățișeze ideea”, a spus Viktor Orban pentru cotidianul maghiar.

Îi pare rău că nu a făcut un stadion mai mare

Prim-ministrul Ungariei admite că în strategia de dezvoltare a sportului din țara sa a făcut o eroare majoră, care trebuie corectată în cazul în care își va pune planul în practică: ”Am făcut o greșeală când am construit un stadion de 64.000 de locuri. Trebuia unul de 90.000”, a declarat Viktor Orban, pentru Nemzeti Sport.

El face referire la ”Pușkaș Arena”, stadion inaugurat în 2019 și care a costat 533 de milioane de euro. E o arenă ultramodernă, care a găzduit meciuri de la Euro 2020, finala Europa League din 2023, dar și un Campionat Mondial de atletism.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite