Viktor Orban, gonit de scandările dinamoviștilor. Ce au putut să strige fanii „câinilor” pe stadionul lui Sepsi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida Sepsi - Dinamo (1-1), din etapa a treia a Superligii, a fost marcată de numeroasele scandări xenofobe ale fanilor bucureșteni la adresa ungurilor. Avizat de posibilele incidente de la meci, premierul maghiar Viktor Orban a preferat să stea departe de arena din Sfântu Gheorghe.

Anul trecut, Viktor Orban a fost la meciul Sepsi - FCU Craiova. Foto Facebook
Anul trecut, Viktor Orban a fost la meciul Sepsi - FCU Craiova. Foto Facebook

Orban era așteptat la stadion, după ce a ținut deja tradiționalul discurs de la Băile Tuşnad, în fața a 7.000 de admiratori. În anii trecuți, prim-ministrul Ungariei nu rata să ajungă la partidele lui Sepsi, grupare finanțată chiar de statul maghiar, cu 4,2 milioane de euro pe sezon. Așa a făcut-o la meciurile cu Olimpija Ljubljana (iulie 2022), dar și cu FCU Craiova (iulie 2023), în timpul vizitelor în România prilejuite de întâlnirile găzduite de Universitatea de Vară „Tusvanyos”.

Acum, Viktor Orban nu a mai venit, deși la stadion fuseseră luate măsuri draconice de securitate, în așteptarea acestuia. Decizia premierului a fost luată având în vedere că adversara lui Sepsi a fost Dinamo, echipă ai cărei suporteri au avut mereu ”meciuri” cu maghiarii. La fel ca la barajul cu Csikszereda, sau ca la meciul din decembrie de la Sfântu Gheorghe, fanii ”câinilor” s-au dat în spectacol și au abuzat de manifestări xenofobe, atât înainte de partidă, cât și în timpul acesteia.

„Afară, cu ungurii din țară”, contracarat de imnul maghiarilor

„Afară, afară cu ungurii din țară”, și-a început recitalul suporterii lui Dinamo, moment în care organizatorii au încercat să acopere scandările punând tare, la boxele de pe stadion, Imnul Maghiarilor de Pretutindeni („Nelkuled”), o tradiție de mai bine de trei ani la meciurile de pe teren propriu.

Însă galeria lui Dinamo nu s-a potolit, iar ultrașii au continuat cu scandările. De data asta, au strigat „România, România”, apoi i-au înjurat pe maghiari, scrie gsp.ro. „Ungaria ne suge ****”, au continuat ”câinii”, moment în care la stația de amplificare a fost făcut un mesaj împăciuitor și de bun-simț: „Stimați suporteri, vă rugăm ca pe durata meciului să vă susțineți echipa favorită în spiritul sportivității și fair-play-ului”, a fost mesajul crainicului de pe stadionul lui Sepsi.

Scandări inacceptabile ale fanilor lui Dinamo

Degeaba, galeria lui Dinamo, nu prea numeroasă, nu s-a oprit și scandările reprobabile au continuat: „Suntem români și ne vom apăra pământul, neamul și istoria. Ale, ale, ale, ale, să-ți dăm la **** bozgore!” și „E România, e țara noastră, și ne pi*** pe Ungaria voastră”.

Pe teren, Sepsi a deschis scorul în minutul 29, prin Florin Ștefan, în timp ce oaspeții au egalat în a doua repriză, prin Petru Neagu (74), jucător introdus pe teren cu doar două minute mai devreme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite