VIDEO FOTO Ole, ole, Piţurcă nu mai e: FRF a scăpat, oficial, de selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piţurcă (dreapta) a făcut o poză cu fularul noii sale echipe
Piţurcă (dreapta) a făcut o poză cu fularul noii sale echipe

Filmul negocierilor dintre Piţi şi saudiţi a avut două variante: de limba arabă şi de limba română. Finalul a fost însă cu happy-end, iar federaţia s-a ales cu o căruţă de bani.

Ştirea pe care „Adevărul“ a anunţat-o, în exclusivitate, de joi dimineaţă, s-a oficializat în această seară.

După două luni de negocieri, saudiţii au reuşit să bată palma cu Victor Piţurcă, însă tratativele au fost un calvar pentru arabi până pe ultima sută de metri. Joi dimineaţă, televiziunea saudită a anunţat: „E oficial: Victor Beturka a semnat cu Al-Ittihad“. Pe ercan au rulat imagini de la meciul Finlanda – România, ultimul pentru selecţioner pe banca tricolorilor. 

Apoi, prezentatorul televiziunii saudite a început să analizeze, alături de un invitat, subiectul venirii lui Piţi la Al-Ittihad. „Felicitări suporterilor echipei şi felicitări preşedintelui Al-Balawi, care s-a deplasat în România şi nu s-a lăsat până n-a rezolvat problema aducerii noului antrenor“, a declarat specialistul prezent în studio.

Discuţiile au continuat, arabii afirmând că Piţurcă va porni, sâmbătă, spre Jeddah pentru a fi prezentat oficial. Ziarul „Sport“ a oferit amănunte suplimentare: „Românul va debuta pe bancă abia la 31 octombrie. Astfel, şi în următoarele două etape de campionat, echipa va fi condusă de interimarul egiptean, Anwar. Revenind la Piţurcă, el va avea un staff format din opt oameni, toţi urmând să vină cu el din România“.

VEZI CUM AU ANUNŢAT SAUDIŢII VENIREA LUI PIŢURCĂ LA AL-ITTIHAD

Ştirea încheierii negocierilor dintre Al-Ittihad şi Piţurcă a fost salutată pe forumuri şi de fanii clubului, bucuroşi că, după două luni în care pe bancă a stat un interimar, echipa are, în sfârşit, un principal.

Neagoe: „Nu e nimic nou“

În România, după două zile de aşteptare, arabii s-au apucat să reia tratativele pentru aducerea lui Piţurcă. Din discuţii a lipsit însă tocmai Piţi, care i-a trimis la negocieri pe secundul Eugen Neagoe şi pe impresarul său sirian, Aksam Qudura.

După mai multe ore în care părţile au stat de vorbă la un restaurant din centrul Capitalei, Neagoe s-a suit în maşină cu delegaţia saudiţilor, nu înainte de a le transmite jurnaliştilor: „N-am ce să vă spun, fiindcă nu există nicio noutate“. Abia spre seara, Piţi s-a prezentat şi el la tratative.

Noul antrenor, prezentat luni?

La puţin timp după ce antrenorul s-a văzut faţă în faţă cu cei de la Al-Ittihad, FRF a anunţat, în mod oficial, despărţirea de selecţioner.

„Federaţia Română de Fotbal şi Victor Piţurcă au reziliat de comun acord contractul privind postul de selecţioner al echipei naţionale a României, precum şi contractele celorlalţi membri ai staffului primei reprezentative“, a fost un fragment dintr-un comunicat publicat pe frf.ro.

Potrivit site-ului federaţiei, luni va avea loc o conferinţă de presă în care preşedintele Răzvan Burleanu va oferi noi detalii privind viitorul echipei naţionale. E posibil ca atunci să fie numit şi noul selecţioner, care va sta pe bancă în următorul meci al tricolorilor, cel cu Irlanda de Nord (14 noiembrie).

Piturca
700.000 de euro a plătit Piţurcă din propriul buzunar pentru a rezilia contractul cu FRF şi a pleca la Al-Ittihad.

Contra – selecţioner, Iordănescu – director tehnic

Situaţia confuză a lui Piţurcă a stârnit zilnic apariţia unor noi variante pentru înlocuirea sa. După ce s-au vehiculat numele unor antrenori, precum Boloni, Olăroiu, Dan Petrescu şi Zenga, acum se vorbeşte despre o mutare pe care FRF o ia serios în calcul. Burleanu l-ar dori pe Cosmin Contra pe banca tricolorilor, „Guriţă“ urmând să colaboreze cu directorul tehnic, Anghel Iordănescu. Contra e sub contract cu Getafe, echipa fiind pe locul 14 din 18 în prima ligă spaniolă. 

CITEŞTE ŞI:

*Ţi-e şi milă de arabi: ce crede preşedintele lui Al-Ittihad despre Piţurcă. „E printre cei mai buni din Europa“

*Piţurcă a plecat, a început lupta pentru scaunul lui: ce antrenori se autopropun şi ce şanse sunt să vină Olăroiu

*Piţurcă, o ţeapă pentru Al-Ittihad? Mititelu: „În trei luni o să fie înapoi în România. Arabii au avut bani de aruncat“

*Curg reacţiile după plecarea lui Piţurcă: cine e bucuros, cine îl regretă şi ce spune Sandu, omul care l-a angajat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite