Curg reacţiile după plecarea lui Piţurcă: cine e bucuros, cine îl regretă şi ce spune Sandu, omul care l-a angajat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu (dreapta) e foarte supărat după plecarea lui Piţurcă
Mircea Sandu (dreapta) e foarte supărat după plecarea lui Piţurcă

Tehnicianul de 58 de ani a reziliat contractul cu FRF, urmând să preia Al-Ittihad (Arabia Saudită). Oficializarea mutării a stârnit o avalanşă de reacţii.

Ceea ce mulţi dintre suporterii naţionalei şi-au dorit s-a oficializat în această seară: Victor Piţurcă a plecat şi FRF va numi un nou selecţioner în funcţie. 

Primul care a comentat instalarea lui Piţi la Al-Ittihad a fost Adrian Mititelu. Acesta l-a angajat pe tehnicianul de 58 de ani la Universitatea Craiova, ultima echipă de club la care a lucrat Piţurcă, înainte de a reveni la naţională. Mititelu a insistat că arabii au luat o ţeapă de zile mari.

Dacă Mititelu se bucură că naţionala a scăpat de Piţurcă, în schimb, sunt şi oameni care regretă plecarea fostului selecţioner. Rând pe rând, Bogdan Stancu, Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu au comentat subiectul la Digi Sport.

Stancu: „Sper să vină cineva de valoarea lui Piţurcă

Atacantul României, Bogdan Stancu, un preferat al fostului selecţioner, s-a arătat surprins de decizia lui Piţi.

„Am crezut că va continua la echipa naţională. Dar dacă a plecat, atunci asta e. A fost alegerea lui. Sunt dezamăgit, am sperat că vom continua împreună. Nu cred că şansele noastre de calificare la Euro 2016 sunt în pericol. Sper ca federaţia să numească un antrenor de valoare apropiată domnului Piţurcă“, a comentat Bogdan Stancu.

Reghecampf: "Aoleu, mor de frică!"

Dragomir: „Să vină Mircea Lucescu“

Un adversar declarat al lui Piţurcă, fostul preşedinte LPF a savurat despărţirea naţionalei de Piţurcă, deşi n-a vrut să recunoască acest lucru.

„Mă surprinde plecarea lui Piţurcă. Eu n-am crezut că pleacă. Foarte bine, bravo lui. Când pleci de la naţională, pleci pe bani mai mulţi. Mă doare în cozorocul de la pălărie că a plecat, nu-mi pare nici bine, nici rău. Nu e nimeni de neînlocuit pe pământul ăsta. Iordănescu trebuie pus. Sau Hagi! Mircea Rednic! Nu vorbesc de Lucescu, el e prea mare, măi, fraţilor. Eu, dacă ar fi după mine, i-aş da un milion şi l-aş lua pe Lucescu. Contra? Doar dacă îl va avea pe Iordănescu deasupra“, a afirmat Dumitru Dragomir.

Sandu: „Am pierdut un antrenor bun“

Mircea Sandu, omul care i-a oferit lui Piţi un contract revoltător, fără obiectiv până în 2016, l-a arătat cu degetul pe Răzvan Burleanu pentru plecarea selecţionerului.

„Cu cine a reziliat contractul Piţurcă, când actualul preşedinte al Federaţiei e plecat în Muntenegru?! Eşti iresponsabil dacă pleci într-un moment în care naţionala e pe un butoi cu pulbere, nu e uşor să angajezi un selecţioner. Ca să fii plecat din ţară acum, cu minifotbalul, care nu reprezintă nimic în Europa, şi pe banii cui? Cum să laşi Federaţia într-un astfel de moment?“, şi-a început „Naşul“ discursul la Digi Sport.

Apoi, a insistat că Piţurcă ne-ar fi dus la Euro 2016: „După trei meciuri în care n-ai pierdut, înseamnă că ţi-ai făcut treaba. Sunt mai mult decât indignat să aud că Piţurcă şi-a reziliat contractul de comun acord cu Federaţia. Burleanu n-a trecut nimic prin Comitetul Executiv. Am pierdut un antrenor bun care 100% ducea echipa la Euro. A fost împins să plece, e foarte clar“.

Iorgulescu: „Piţurcă nu trebuia să plece“

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat că plecarea lui Piţurcă în plină campanie de calificare pentru Euro 2016 e o pierdere.

„După aceste meciuri în care echipa naţională a acumulat şapte puncte, părerea mea e că Victor Piţurcă nu trebuia să plece de la conducerea tehnică. Ştiţi doar că eu am fost primul şi poate printre puţinii care după ratarea calificării la Cupa Momdială din Brazilia am zis că selecţionerul trebuie demis. Şi acum, însă, trebuie să privim tot din punctul de vedere al echipei naţionale. De aceea, eu spun că plecarea lui Victor Piţurcă e în dezavantajul naţionalei care se află în plină campanie de calificare. Niciodată nu ai cum să ştii cum reacţionează un grup de jucători după despărţirea de un antrenor“, a spus Iorgulescu.

CITEŞTE ŞI:

*VIDEO FOTO Ole, ole, Piţurcă nu mai e: FRF a scăpat, oficial, de selecţioner

*Ţi-e şi milă de arabi: ce crede preşedintele lui Al-Ittihad despre Piţurcă. „E printre cei mai buni din Europa“

*Piţurcă a plecat, a început lupta pentru scaunul lui: ce antrenori se autopropun şi ce şanse sunt să vină Olăroiu

*Piţurcă, o ţeapă pentru Al-Ittihad? Mititelu: „În trei luni o să fie înapoi în România. Arabii au avut bani de aruncat“

*VIDEO Arabii anunţă: „Piţurcă a semnat cu Al-Ittihad“. Cum i se spune românului la televiziunea saudită

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite