Piţurcă, o ţeapă pentru Al-Ittihad? Mititelu: „În trei luni o să fie înapoi în România. Arabii au avut bani de aruncat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 58 de ani a semnat cu formaţia din Jeddah, dar omul care l-a angajat pe Piţi la Universitatea Craiova susţine că arabii au făcut o afacere extrem de proastă.

Oficialii de la Al-Ittihad au venit pentru a doua oară în România, în încercarea de a-l convinge pe Piţurcă să preia o echipă care are un parcurs perfect în campionat: şase victorii în şase etape. 

Arabii au tras două luni de Piţi pentru a-l înlocui pe un interimar egiptean, deşi acesta a făcut o treabă excelentă. Ultimul om care s-a lovit de duritatea negocierilor cu Piţurcă a fost Adrian Mititelu, în 2010.

„Weekend Adevărul“: E dificil să-l convingi pe Piţurcă? V-aţi chinuit ceva până l-aţi prezentat la Universitatea Craiova...

Adrian Mititelu: Vă daţi seamă cât de fraier am fost eu? Dar ştiţi cum e, fiecare şi-o face cu mâna lui. Cert e că Piţurcă ştie să joace. E un jucător de poker desăvârşit. Şi nu o zic cu răutate. Poker e un joc al minţii, trebuie să <<citeşti>> din priviri cărţile pe care le are adversarul. Iar Piţurcă ştie să facă asta şi, de aceea, obţine cam tot ce vrea când negociază cu cineva.

Ce mai ţineţi minte din negocierile cu Piţurcă de acum patru ani?

Că mi-a zis cineva să-l iau la Craiova, iar suporterii mă presau să-l numesc antrenor. Au fost însă şi oameni care m-au avertizat despre caracterul lui, iar printre ei a fost şi Ilie Balaci. 

Dacă i-aţi vedea pe arabii care au venit la Bucureşti după Piţurcă ce le-aţi spune?

Nimic. Oamenii au cinci milioane de dolari de aruncat, dacă vor să-l ia pe Piţurcă. Înseamnă că o caută cu lumânarea, dacă au venit aici după el. Să-l ia o dată şi pe Piţurcă şi pe toată gaşca lui. Oricum, în trei luni, toţi o să fie înapoi. 

Totuşi, cu Piţurcă echipa are şanse mari de calificare la Euro 2016…

Dacă rămâne Piţurcă, o să terminăm pe locul 3 în grupa asta şi mergem la baraj. Să ţineţi minte ce v-am spus. Vă place cum joacă naţionala? Păi, noi, fără Sânmărtean, care eu îl pun la acelaşi nivel cu Hagi, n-am fi făcut nimic nici cu Ungaria, nici cu Finlanda. Am câştigat la Helsinki, dar, spre deosebire de noi, finlandezii aveau o idee de joc. Noi am câştigat numai datorită unui fotbalist genial, care e Sânmărtean.

CITEŞTE ŞI:

*VIDEO Arabii anunţă: „Piţurcă a semnat cu Al-Ittihad“. Cum i se spune românului la televiziunea saudită

5 victorii, două remize şi şase înfrângeri a bifat Piţurcă la Craiova, în 2010, rezistând la echipă între etapele 6 şi 18. 
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite