VIDEO Adevărul Live: Andrei Roşu, omul care s-a apucat de alergat la 35 de ani şi a devenit campion mondial pe distanţe uriaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul care a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente a fost la Adevărul Live. Andrei este şi campion mondial la ultratriatlon şi tatăl a doi copii.

Andrei Roşu, omul care poate fi un model pentru noi toţi, a fost invitat la “Adevărul Live”. Iată câteva dintre cele mai importante afirmaţii şi interviul integral în format video.

„La 16 ani, când eram în liceu, visul meu era să fac parte dintr-o trupă. Împreună cu câţiva colegi am format «Gaz pe foc», dar drumurile noastre s-au despărţit, iar eu m-am angajat la o bancă, unde sunt şi acum.

Hobby-ul cu sportul a apărut acum patru ani, în 2009. Aveam 35 de ani şi articulaţiile odihnite. Mă îngrăşam cam un kilogram pe an. Primul obiectiv a fost să schimb stilul de viaţă şi am început cu alergatul. M-am gândit că dacă aleg un maraton de oraş e mai simplu, şi atunci am ales maratonul de la Polul Nord.

E trist că sunt mulţi copii mici supraponderali, se face prea puţin sport. Dacă noi, ca părinţi, nu suntem modele, nu putem să le facem o viaţă mai bună, cel puţin din punct de vedere al formei fizice.

image

Mă trezesc la 4-4.30 dimineaţa, la 5 sunt la antrenament. Contează să te odihneşti bine. De la 5 la 7 dimineaţa e timpul ideal pentru a-l petrece cu noi înşine făcând sport. După aceea merg la birou, cu o altă energie. După masa şi seara stau cu familia.
Planul meu pentru la anul este să rămân un tătic bun, iar pe plan sportiv să ridic ştacheta.

Au apărut din ce în ce mai multe concursuri de alergat la care poţi participa. Alergătorii sunt nişte oameni simpatici şi, prin urmare, fac acest manifest : Ieşiţi şi alergaţi!”.

Ce înseamnă triplu ultratriatlon – 11,4 km de înot, 540 de km de mers cu bicicleta, 126,6 kilometri de alergat
Ce înseamnă ultramaraton – se desfăşoară pe o distanţă mai mare de 42,4 km, fie de 50 de kilometri, fie de 100. Se poate disputa şi pe timp, câştigătorul fiind cel care acoperă o distanţă cât mai mare într-o anumită perioadă.

Campionul mondial la triplu ultratriatlon, Andrei Roşu, în platoul Adevărul Live

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite