FOTO Braşoveanul Andrei Roşu a devenit campion mondial la ultratriatlon. Alergătorul de cursă lungă a intrat şi în Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În martie anul acesta Andrei Roşu devenea primul roman care reuşea să termine un untratriatlon, iar acum a reuşit să devină campion mondial în Mexic. Efortul a fost unul uriaş: 50 de ore de alergare, înot şi mers cu bicicleta.

Alergătorul braşovean a spus că pentru el importantă este cursa, important este să participle şi nu neapărat să câştige. Succesul nu a întârziat însă să apară. După un loc 22 obţinut în Florida, cu un timp de 35 de ore, 8 minute şi 50 de secunde de alergat, pedalat şi înotat fără oprire, Andrei Roşu a reuşit acum două zile una dintre cele mai mari performanţe obţinute de un român în 2013. A câştigat ultratriatlonukl din Mexic cu un timp de aproape 50 de ore. Practiv a înnotat 11,4 kilometri, a mers cu bicicleta 540 de kilometric şi a alergat alţi 126,6 kilometri.

Braşoveanul a intrat şi în cartea Recordurilor anul trecut după care a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente.

În ultimii trei ani, Andrei Roşu a alergat la maratonul Australiei, la Eurasia Marathon, Antarctica Ice Marathon, Maratonul Sahara, Everest Marathon, dar şi în curse din Noua Zeelandă şi Brazilia.

Braşoveanul Andrei Roşu a mai apărut în Guiness Book, în 2010, după ce a fost primul care a bătut tobele la Polul Nord, unde a alergat în primul maraton din viaţa sa. Andrei a reuşit să parcurgă cele 14 curse pe cele 7 continente în 582 de zile, faţă de 730, cât punea condiţie Cartea Recordurilor.

Economist de profesie, braşoveanul Andrei Roşu este implicat activ în numeroase campanii sociale, inclusiv de strângere de fonduri, pentru fundaţii caritabile.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri