Urmaşa lui Halep: Barty e noua campioană de la Wimbledon! Pliskova, agonie prelungită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty

La doi ani după ultima ediţie, cea câştigată de Simona Halep - Wimbledon 2020 a ieşit din calendar din cauza pandemiei - turneul de la „All England Club“ şi-a desemnat noua regină. Care, potrivit clasamentului mondial, e şi cea mai bună jucătoare a lumii la ora actuală.

Ashleigh Barty (Australia, 25 de ani) a abordat Wimbledon 2021 din postura de ocupanta locului 1 WTA, iar începând de luni îşi va mări şi mai mult avansul faţă de urmăritoare.

Pentru că tocmai s-a impus în ultimul act de la „All England Club“, după o finală palpitantă cu Karolina Pliskova (Cehia, 29 de ani, 13 WTA), scor 6-3, 6-7, 6-3. Partida a durat două ore.

Primul set a fost, practic, fără emoţii pentru sportiva din Australia, care s-a dus la 4-0, făcând o incredibilă demonstraţie de forţă. În primele trei game-uri, Barty n-a cedat nici măcar un punct, luându-le pe toate la zero! Pliskova a luat primele două puncte, abia în al patrulea game pe care, de asemenea, l-a cedat. Ulterior, la 5-1 pentru Barty, probabil că aceasta s-a mai şi relaxat, aşa că adversara ei s-a apropiat, la un moment dat, la 5-3. Degeaba însă! În game-ul următor, liderul mondial a închis setul, iarăşi fără vreun punct cedat: 6-3 după 29 de minute.

Actul secund a avut o cu totul altă poveste. Pentru că a fost mult mai echilibrat. Din nou, Barty a izbutit primul break, pentru 2-1, dar egalitatea s-a restabilit apoi, la 3-3. De aici, au urmat şase game-uri pe serviciu, aşa că s-a ajuns la 6-6 şi la tie-break. Unde Pliskova s-a dus la 6-2 şi s-a impus cu 7-4.

Decisivul a fost dominat, din nou, de liderul mondial. Pentru că Barty s-a dus la 3-0, după care s-a impus cu 6-3.

Astfel, jucătoarea din Australia şi-a trecut în palmares al doilea Grand Slam, după French Open 2019. Ea mai are o semifinală, la Australian Open 2020, iar la US Open a atins de două ori optimile (2018, 2019).

Începând de luni, Barty va avea 9.635 de puncte în clasamentul mondial, fiind la o distanţă colosală de rivalele aflate pe podium: Osaka (2 WTA, 7.336 de puncte) şi Sabalenka (3 WTA, 6.965 de puncte).

Pliskova

Pentru Pliskova (foto), în schimb, continuă „blestemul“ turneelor de Grand Slam. Cehoaica de 29 de ani rămâne fără vreun titlu major, deşi a jucat două finale de Grand Slam (Wimbledon 2021 şi US Open 2016) şi  două semifinale (Australian Open 2019 şi French Open 2017). Singura ei consolare e că, după Wimbledon 2021, revine în Top 10 mondial, urmând să ajungă pe 7, începând de luni.

CITEŞTE ŞI:

Halep rămâne în Top 10 mondial: Pe ce loc se va afla Simona de luni, după Wimbledon

Spectatorul care a „eclipsat“ jucătoarele: Cine a fost în tribune în finala feminină de la Wimbledon VIDEO

Barty, imagini fabuloase după triumful de la Wimbledon: A imitat gestul lui Halep, de la French Open VIDEO

Halep, o campioană şi când nu joacă: Ce a scris după finala feminină de la Wimbledon FOTO

2.000.000 de euro va primi Ashleigh Barty pentru triumful ei, la Londra. Pliskova va primi jumătate din această sumă pentru accederea în finală.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite