Ultima scrisoare a lui Maradona aruncă Argentina în aer: Ce i-a cerut avocatului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Maradona s-a stins la 25 de zile după ce a împlinit 60 de ani
Diego Maradona s-a stins la 25 de zile după ce a împlinit 60 de ani

Documentul semnat pe 13 octombrie, cu 43 de zile înainte de decesul fostului fotbalist, poate duce la deshumarea cadavrului aflat în cimitirul Bella Vista din Buenos Aires.

Maradona a murit, controversele continuă! Şi înfloresc pe zi ce trece. Pe lângă anchetele aflate în desfăşurare, legate de modul în care Diego a fost îngrijit, în ultimele sale zile, acum a apărut o altă problemă. Una legată de cadavrul fostului mare jucător.

Concret, în presă a apărut ultima scrisoare pe care Maradona i-a trimis-o avocatului său, Matias Morla, pe 13 octombrie. În acest document, Diego a cerut ca, după moarte, cadavrul său să fie expus într-un muzeu!

„După o analiză aprofundată, vreau să-mi exprim dorinţa ca, după moarte, cadavrul meu să fie îmbălsămat şi expus într-un muzeu, înconjurat de trofeele mele cele mai importante şi de obiecte personale, legate de amintirile mele cele mai dragi, astfel încât să pot primi, în continuare, afecţiunea oamenilor“, e un fragment din scrisoarea semnată de Maradona.

După apariţia acestui document în presă, un avocat apropiat familiei, Mario Baudry, a explicat că, în lumina acestei descoperiri, e posibil ca trupul neînsufleţit al lui Diego să fie deshumat şi expus într-un mausoleu, pentru a putea fi văzut de fani.

„Aceasta e o chestiune pe care Maradona o discutase şi cu fraţii săi. Propunerea noastră e cât se poate de serioasă, concretă şi cu cheltuielile necesare asigurate. Dar, până la urmă, punerea ei în practică ţine de Federaţia Argentiniană de Fotbal“, a spus Mario Baudry.

Dacă dorinţa lui Maradona va fi îndeplinită, el va urma, practic, exemplul lui Lenin, al cărui trup neînsufleţit e expus în Piata Roşie din Moscova, din 1924.

CITEŞTE ŞI:

O săptămână cu Maradona: Un post TV va difuza din această seară un documentar despre Diego

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite