UEFA a dat amenzi uriașe pentru coloșii care au încălcat regulile de fair-play financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UEFA a dat publicității sumarul sezonului 2021-2022 în ceea ce privește fairplayul financiar și numele celor opt echipe care au fost amendate pentru nerespectarea regulilor sale. PSG a primit cea mai mare sancțiune, de 65 milioane de euro!

Transferul lui Messi la PSG, considerat prea scump de UEFA. Foto Arhivă Adevărul
Transferul lui Messi la PSG, considerat prea scump de UEFA. Foto Arhivă Adevărul

PSG a fost desemnat de UEFA drept clubul cu cea mai importantă abatere de la normele de fair-play financiar și a fost amendat cu suma incredibilă de 65 de milioane de euro doar pentru sezonul 2021-2022. Prin comparație, bugetul FCSB pentru acest sezon este de circa 8-9 milioane de euro, adică de 7-8 ori mai mic decât această sumă.

Parizienii vor fi obligați să achite pe loc doar 10 milioane de euro din totalul amenzii, iar restul de 55 de milioane de euro vor fi plătiți sau nu în funcție de realizarea unui target financiar impus de către UEFA pentru campania actuală, scrie ProSport.

Amenda uriașă încasată de gruparea de pe Parc des Princes a venit în principal ca urmare a transferurilor superstarurilor Lionel Messi, Gianluigi Donnarumma și Sergio Ramos din vara trecută.

A doua echipă penalizată de UEFA este Roma lui Mourinho, cu o amendă în valoare de 35 de milioane de euro. Campioana sezonului trecut din Europa Conference League va fi obligată să achite pe loc 5 milioane de euro, iar restul de 30 de milioane de euro vor rămâne drept obligație de plată ulterioară la latitudinea UEFA, care va judeca progresele făcute de Roma în acest sezon și eforturile de a se conforma normelor financiare europene.

Pe lângă Roma, alte 3 formații italiene sunt pe lista UEFA: Inter Milano, Juventus Torino și AC Milan, cu amenzi de 26, 23 și respectiv 15 milioane de euro. Beșiktaș, AS Monaco și Marseille au primit amenzi mai mici, între două și patru milioane de euro, pentru aceeași abatere.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite